View Single Post
Staro 26.08.2024., 12:59   #550
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ok razumijem ja tebe ali jel tebi normlano da se za iznamljivanj placa neki pausal ili svega 10-12% a ja, ti i bilo ko drugi ko ima firmu plati 22-32% od ukupne dobiti na kraju godine zavisno jesi mali ili srednji poduzetnik?

Znaci ja platim najam apartmana na moru 100-120 EUR po danu i taj koji mi to izjamljuje plati ono X puta manje poreza na to nego ja, ti ili bilo ko drugi u svojoj firmi ?

HR je dosad bila cista meka za iznajmljivanje i naravno da ce to kad tad prestati biti tako, neke druge drzave to vec odavno oporezuju jace nego HR. Oni ce to sad sve ukinuti, podic cijene svega i nadati se da ce narod to zaboravit u naredne 3.5 godine do slijedecih izbora . Klasicna taktika, dobiju izbore na obecanjima i podizanjima placa od novaca koje nemaju a onda poslije ce to vratit podizanjem poreza .

Sto se tice nesigurnosti tu se potpuno slazem, konstanto mjenjaju zakone (neke cak primjene i retoraktivno sto je suludo) i cude se sto nema investitora ali za mene "investitor" reci za nekog tko kupi 5 stanova na moru i renta ih po ljeti je po meni malo nategnuto jer ti stanovi bi s eionako prodali nekome drugome ko bi digo kredit i zbrinuo svoje stambeno pitanje tj. potecijalnih 5 porodica koji bi zivjeli tmao cjele godine.....

Sto se tice tvog poziva covjeku susjecam sa time, imao sam i ja slicnih situacija kad je juce rmoglo danas nemoze .