Citiraj:
Autor xlr
Sta to netko potpisuje, kako se to uopce pokazalo u praksi? Znaci dajem svoju suglasnost od kupovine stana do prodaje stana/vlastite smrti sto prije nastupi?
Zvuci mi suludo. Ono, neka se i ljudi danas sloze i potpisu to, pa za 10 godina imaju losa iskustva sa susjedima koji rentaju i njihovim gostima pa ubuduce ne bi htjeli dati suglasnost novim iznajmljivacima, ali ne. Suglasnost je vec potpisana, mogu samo pasivno promatrati. Jesam dobro shvatio?
|
Nije se pokazalo u praksi još nikako, jer je vlada donijela odluku u četvrtak ili petak da će zabraniti iznajmljivanje.
Ovo sam napisao što smo mi smislili kako zeznuti sistem:
a) bianco ovjerene suglasnosti radi iznajmljivanja stanova, ovjerene kod javnog bilježnika prilikom potpisa kupoprodajnog ugovora.
b) obveza kupca da svoju suglasnost izjavi pod prijetnjom naknade štete, i da tu istu klauzulu ugradi u novi kupoprodajni ugovor pod prijetnjom naknade štete.
Nitko ne zna dal će to biti neki obrazac suglasnosti, dal će morati biti ovjereno kod jb, a pogotovo je veselje sa ovim da ti posebnu suglasnost moraju dati ovi koji graniče zidovima sa tvojim stanom.
Citiraj:
Autor John Creasy
ako može malo bolje objašnjenje tog zakona.. živim u zgradi s 21 stanom, privatno sve..
ženska koja radi u agenciji za nekretnine je kupila stan ili dva u zgradi i iznajmljuje.. u jednom stanu su bili nepalci/indijci i to je bilo užas, ostavljali su smrdljive patike pred ulaznim vratima, cijeli hodnik je smrdio
da li to znači da ubuduće, ta ženska koja iznajmljuje mora tražiti suglasnost svih nas ostalih? ili nešto drugo
|
Po tumačenju koje je navodno dalo ministarstvo :
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...anova-20240823
Svi oni koji imaju Rješenje za apartmane a koja Rješenja su dobivena prije 01.01.2025 godine
ne gube prava.
Dakle, smrdljive cipele ti ostaju u zgradi.
Opet, poznavajući našu državu ništa me ne bi čudilo, pa ni neka forma retroaktivnosti zakona.