Citiraj:
Autor Lewis
Nisam pratio vijesti zadnjih dana pa se pitam na koju novinu mislis od vlade ? Nisu valjda opet digli poreze na dividendu i slicno?
|
Nisu zasada, ali su odlučili preko noći (bez javnog savjetovanja, i bez uvođenja prijedloga u e savjetovanje) zabraniti kratkoročno iznajmljivanje stanova u višestambenim zgradama bez prikupljanja 80 % suglasnosti ostalih suvlasnika zgrade. Što je u praksi nemoguće.
PA se postavilo pitanje hoće zakon važiti retrokativno za postojeće vlasnike apartmana sa riješenjima o kategorizaciji ili neće*
Pa je ministarstvo nakon toga dalo izjavu da tko je jamio, jamio tj tko je apartmane do sada registrirao i dobio riješenje, siguran je a vi ostala stoko malog zuba gnjavite se sa suvlasnicima.**
Što je totalno neustavno i nezakonito, i stavlja određen dio populacije u povlašteni položaj, ali kod nas je sve moguće.
Ukratko, uvijek sam se smijao kada bi strani investitori rekli ABC (anything but Croatia) ali količina pravne nesigurnosti kod nas je suluda, i to govorim kao odvjetnik.
Mislim da mi je prijatelj najpametnije postupio, otvorio je tvrtku u Dubaiu, tamo prima uplate od Amera za koje radi, novce transferira u Hrvatsku putem kripta, i jbt se svi skupa.
Što se tiče dizanja poreza, već su ti najavili da smo izašli iz krize, i da se ukida pomoć koju je država davala do sada.
Pa ove godine isplata dobiti za tvrtke ispod 1M € je povećana sa 10 na 12 %.
A također uzmi u obzir da su za izbore podigli plaće javnom sektoru za par milijardi eura, pa nove poreze je za očekivati.
*Zakonima je zabranjeno važiti retroaktivno, ali hej, na Balkanu je sve moguće.
**
Disclaimer, pisac posta je vlasnik apartmana