View Single Post
Staro 25.08.2024., 08:54   #3562
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Covjek bolje razmislja kad odspava i ohladi. Gle Bubba neznam jel trenutacno imas mengu ili pimpeknicu ili kaj vec - napisao si mnogo toga i dao par korisnih informacija no svejedno ne kuzim zasto te toliko smeta sto ja smatram upitnim da trenutno samo 3 "proizvodaca" (Canonical, Microsoft i Asustek kolko mi je poznato) potpisuju shim firmware za Grub a vecina distri koristi MS certifikat. Microsoft je uvijek dosad iskoristavao svoju monopolisticku poziciju kad god je imao prilike za to a to i sam dobro znas (Linux = Komunizam i ostale spike by Ballmer & Gates). Nadella ima drukciju taktiku no takve firme se tesko otarase starih navika. Dokazi mi da sam u krivu i prihvatit cu to kao cinjenicu. Al ovo sto radis i nacin komunikacije je krajnje neukusan (onaj dio sa penetracijom i kukanjem). Ne pricas sa osobom koja trubi po svijetu "Linux FTW!!!" ili "M$ bad!!!" vec imam svoje misljenjenje koje je proizaslo iz mog iskustva sa x86, ARM platformom u zadnjih 22 godine (ugrubo) te povijest svih tih firmi u zadnjih 40 godina i moje iskustvo sa tim softwerom te politikom iza istih zadnjih 20 godina (da bi shvacao sadasnje stanje stvari katkad trebas znati i povijest a kako je moj stari profa govorio "onaj koji ne poznaje povijest osuden je raditi iste greske u buducnosti"). Nisam novi Stallman (nedaj Boze) - ako mi das valjane cinjenice prilagodit cu svoje misljenje kao i svaka donekle inteligentna osoba. Dakle - ohladi.