Tema: Dronovi
View Single Post
Staro 24.08.2024., 23:43   #277
Luka2580
Registered User

Datum registracije: Dec 2018
Pozdrav

Pozdrav ekipa.
Puno pravila, puno svega i sve to mi je napravilo tornado u glavi pa me sad interesira par stvari, da mi to netko objasni onak "zdravo seljacki"
Uglavnom ovako, od prije par dana sam postao vlasnik Dji mini 4 pro modela.
U procesu sam prekategorizacije iz C0 u C1 kategoriju. To sam odradio preko Dji sluzbene stranice, unio sam sve podatke i oni ce mi u koverti u roku 20 radnih dana poslati 2 naljepnice koje moram naljepiti na dron i poslati slike kao potvrdu kolko sam skuzio, s tim da sam ja te naljepnice vec dobio u paketu sa dronom, neznam zasto oni salju postom druge, ali oke. Nakon dovršene prekategorizacije po tome kolko sam skuzio dobio bih update koji bi dozvolio letove iznad trenutnih 120m u C0 kategoriji.
Ishodio sam dokaz o dovršenosti mrežnog osposobljavanja i registrirao sam se kao operater sustava bespilotnih zrakoplova, obe potvrde imam u pdf formatu, te sam te 2 potvrde dostavio putem maila u CIV AA da oni utvrde moje kako pise stvarne potrebe za zracnim prostorom i da mi omoguce optimalnu upotrebu zracnog prostora.
Nakon odobrenja dobit cu pristupne podatke za prijavu u AMC portal.
Sad me zanima:
Da li cu nakon izvrsene prekategorizacije moci dici dron iznad trenutnih 120m?
Da li po zakonu moram prijavljivat sve letove preko AMC portala, ili samo one iznad 120m?
I gdje se moze vidjet na kojem prostoru mogu dici dron do koje visine?
Da li je protuzakonito ako ja imam dron i koristim ga amaterski, snimim npr neki video tipa priroda, šuma itd, znaci ne snimam ljude i to postavim na drustvenu mrezu, da li sam ja sto se tice zakona kriv i mogu dobit kaznu?
Luka2580 je offline   Reply With Quote