View Single Post
Staro 24.08.2024., 22:16   #3557
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ne ne radi se o tome da ja zelim posjedovati svoj PC koji sam platio
Citirat cu sam sebe...

Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Dakle, kao sto rekoh, nije problem FLOSS, problem su Zeloti poput tebe koji smatra da im nesto pripada, da nesto *moraju* imati i da su, kao i u bilo kojem drugom fanatizmu, mracne sile (koje nisu s nama u sobi) protiv njih.
Jedina tvoja mogucnost koju imas s "posjedovanjem svog PC-a" je da ga bacis u smece ako ti se ne svidja. Sve ostale mogucnosti su ti uglavnom mandatirane sa desecima closed source binary blobova koji se nalaze posvuda po tvojem racunalu.

A tebe zulja sto Microsoft nesto potpisuje.

Wow.

Da, jos jedna klasicna boljka Zelota je manjak fokusa na bitno, jer najcesce nemaju dovoljno strucnog aparata da se bave bitnim.

Tako da... Nisam ni ja ovo ocekivao.

Citiraj:
(weird ha?)
Poprilicno, jer se manje vise sva danas siroko dostupna i vise nego ikada jeftina oprema koju svakodnevno kupujemo i koristimo upravo bazira na tom principu da s njom mozes uglavnom manje vise samo ono sto je proizvodjac zamislio.

Kupio si Obodinov frizider i FAP-a 1314 pa ne znam jesi li kukao po Cetinju i Pančevu kako ne mozes staviti svoju distribuciju na njih, a tI sI tO kUpO sVoJiM nOfCiMa hur dur dur...

Citiraj:
nego ne zelim da jedna firma diktira smjer razvoja kompletne platforme
Ja jos uvijek cekam dio gdje *tebi* Microsoft diktira bilo sto, ali bojim se da to toga necemo doci, no eto, ponovno cu ostaviti jos jednu mogucnost da mi ipak mozda odgovoris...

Citiraj:
Radi se o ovome i nicem drugome i na to mi jos nisi odgovorio
Naravno da sam ti odgovorio, u istom postu gdje sam sam sebe citirao.

Ali dodatno cu ti odgovoriti - ti si butthurt (sto je po definiciji bezrazlozno) zato sto je to Microsoft. Geez, wow, prosto da se covjek zapita zasto to nije šizoidna ekipa koja drzi, koliko ono... ispod 5% trzista desktop OS-eva a i to je vjerojatno metrika u maniri "trust me bro".

Zamisli:

Citiraj:
Secure boot is a security standard developed by members of the PC industry to help make sure that a device boots using only software that is trusted by the Original Equipment Manufacturer (OEM).
I sad sok i nevjerica:

Citiraj:
The board of directors includes representatives from twelve promoter companies: AMD, American Megatrends, ARM, Apple, Dell, Hewlett Packard Enterprise, HP Inc., Insyde Software, Intel, Lenovo, Microsoft, and Phoenix Technologies.
Zaista treba imati nadnaravne intelektualne sposobnosti za zakljuciti zasto bas od ovog probranog drustva nisu nominirali nekog eksternog, eto recimo meni se OP ovog threada cini kao apsolutno legitiman izbor.

Bi li bio jednako pogodjen da to potpisuje Insyde Software (eto svega mi ja prvi puta cujem za njih, ne bih ni znao da postoje da nisam isao vidjeti tko su sve memberi)?

Citiraj:
Autor medo Pregled postova
@Bubba, čitajući tvoje strawman rantove koji tanko graniče s trolanjem još uvijek ne vidim zašto bi baš MirCoSoft bio dobar izbor za (jedini) entitet koji potpisuje boot loadere?
Odi kod samana i makrobioticara da ti objasne.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote