Spavam pod klimom i ne znam da li bi dao 100, a kamoli 300 eura vise za breezeless. Koliko dobro one raspusu prostor jednom kada ga zelis brzo ohladiti/ugrijati? Imaju li šusa?
Sto si i rekao Midea ima taj silent mod (dugi klik na fan tipku) i to mi je super dovoljno za spavanje (imam Hyundai, ali to je prepakirana Midea). Sve dok ti krevet nije tocno nasuprot klime jer tada ces uvijek nesto osjetiti, to nema dvojbe. Tada bi razmisljao o breezelessu.
Po meni je bitnije ono sto je malo teze kroz specke iscitati - kako dobro klima modulira dok hladi. Npr. hoce li 10min rokati hladno, pa skroz stati puhati kad dostigne temp. Hoce li nastaviti puhati preko hladnog isparivaca, a zaustaviti kompresor. Hoce li smanjiti rad kompresora i nastaviti puhati ne jako hladan zrak.
Prva opcija mi je osobno najgora jer jednom kada klima/ventilator stane raditi, brzo pocnes osjecati toplinu prostora, pogotovo ako je losija izolacija. Zidovi griju, osjetis to, a i temp u sobi pocne polako rasti. To lako provjeris kada skroz ugasis klimu i vidis koliko brzo ti postane toplo. Onda kad se prostor malo zagrije, klima se aktivira, krene puhati dosta hladan zrak u startu i postane neugodno dok spavas, usprkos silent modu gdje vent radi najsporije.
Pretpostavljam da tvoja Midea ugasi ili uspori kompresor, ali i dalje nastavi puhati preko hladnog isparivaca i taj ispuh je ugodniji, konstantan je, pa se kompresor pali svakih 20-30min... Opisujem ti i Hyundai, on unutra stalno pirka kada hladi, ali vanjska jedinica se pali dosta rijetko i radi ~5min prije nego opet stane. Kod mene su klime uvijek upaljene, pa samo odrzavaju temp. Unutarnji vent mi se na GMV3 modelu ne gasi, uvijek pirka, ali na GMV2 modelu zna nekada potpuno stati.
Nisam jos razmisljao o tim adapterima s alija, zasad nam je oke i ovako.