Tema: Žderonje
View Single Post
Staro 19.08.2024., 22:47   #37997
Amdejac
Moderator
Moj komp

Amdejac's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
E vidiš, ja sam mislil da sam lud ili da germa ne valja kad sam neki dan kiflice radil. A taman prekjučer pokupil novu vreću od 5kg Mlinete, još sam sretan kaj je bilo na akciji.

Znači Čakovečki mlinovi za ubuduće. BTW skužil sam isto da ak pratim američke recepte u koje ide brašno, da obavezno moram dodati manje vode nego kaj piše u receptima jer imam filing da brašno koje oni koriste upija više vode nego naše.

Nego, još pitanjce - koju basmati rižu kupujete? Za sad kupujem one najjeftinije bez brenda jer su mi bile OK, pogotovo sad s kuhalom za rižu, rezultati jako dobri.

E da, kaj se wok-a tiče, imam od deBuyera wok, za sad sam dost zadovoljan. Treba ga pripremiti, zapeći ulje (ili kak god bi se seasoning prevel na hrvaški) i održavati, ali mi fino ispadnu stvari, pogotovo velveting meso.
Prvo tijesto napravio sa satarim brašnom od Mlinete. Nije se diglo. Bacio. žena ode gore na Poljanicu u Konzum i uzme kilu friškog brtašna od mlinete jer drugog nije bilo i friški kvasac.
Stavim pola kvasca na pola kile brašna i dva prstohvata soli. Ma ni milinetra se nije diglo i još mi je pucalo dok sam htio razvuč 25 cm za pizzu. Užas,
Amdejac je offline   Reply With Quote