Citiraj:
Autor mkey
Nabavio sam danas onu HT turističku sim karticu i imam što za vidjeti. Za probu sam istu ubacio u P40 Pro. HAKOM aplikacija na tomato/A1 4G povuče cca 250Mbps dok na HT data kartici, također na 4G ide do cca 25*. Telefon kazuje da je to 5G, ali pretpostavljam da je to fake news.
Moja lokacija je preko puta Briona, i to dosta visoko gore. Da li je moguće da je to toliko loše ili sam možda nešto sjebo sa svoje strane? Iako se čini da je sve skroz jednostavno, tako da se čini da je to to. Cilj mi je bio vidjeti da li bih se mogao spojiti na novi repetitor u bi village, ali izgleda da ne bude išlo.
* Bilo je više mjerenja, ajdemo reći da sam odabrao najbolji rezultat jer su ostali upravo katastrofalni.
|
Jel si ti siguran da ti je toranj u kampu? Ja koliko sam primijetio u lipnju nove antene su na onom restoranu u MUP kampu, pored bi-vilagea.
A dok sam u tom kraju boravio, non-stop mi se router spajao na toranj na Brijunima. U kampu nisam vidio ni jedan toranj niti antenu ikakvu...
Najveće brzine sam imao na A1 (eNB ID 2349), uhvatio 5G signal na onom mostiću kada se krene šetnicom od bi vilagea prema MUP kampu...
Probaj sa CellMapper-om se prošetati malo po kraju - ukoliko ti se ukaže u njemu 5 pri vrhu NR NSA tada bi mogao imati veće brzine (a u tom slučaju provjeri i na koji točno toranj si spojen)