Citiraj:
Autor LAcy
Kao vlasnik eMTB vec par godina mogu reci da ima smisla ako se pravilno koristi. Kao recimo ovaj slabich iznad
Po ravnom i otkljucan nema smisla. Pogotovo ne (e)MTB. Za pentrati se po terenima na koje bi inace gurao bike, ima smisla al' i to opet da pomogne kad bas ono ne ide. Tako se moze odraditi solidan trening a da se ne sjebu koljena. Ako se pak stalno koristi max pedal assistance ili jos gore, throttle, onda ne . Svakako je bolje nego sjedit doma, ipak se mase nogicama (sko se ne koristi throttle) al' da ce se steci neka kondicija, nece. Vidjam, obicno pretile, likove kako sjede na biku, drze throttle i voze se. Super
Za po ravnom, "cesta, dio makadam, nesto sumskih puteva" je bolje kupiti neki gravel. Jeftiniji su, jednostavniji, jednostavniji za odrzavanje, laksi i na ravnom lete.
|
ne radi se o nabijanju kondicije, nego da prolaziš veće udaljenosti samanje napora. nije problem pedalirati običnim mtb/gravelom po ravnom. to ni meni nije problem (sjedenje na sicu nakon 3 sata mi je veći problem nego noge i mišići), ali kad hoćeš po brdima, nenužno trail nego i normalni asfalt, onda je napor veći i više vremena gubiš.
i nisam jednom gurao mtb jer je nagib bio preoštar za vožnju.
na kraju ne mora eMTB. može i touring (to su oni sa blatobranima i svjetlima) koji mogu na normalni makadam bez problema, ali takvi obično nemaju jaku bateriju niti jaki motor.
i takvo što bi NIK7 mogao uzet u obzir. ne znam zašto misli dat 4000€ za bajk koji će vozit po gradu i lokalnim makadamima
ja sam dao puno manje i jučer ga testirao po lokacijama gdje te ne smije uhvatiti mrak (they only come out at night.

). dakle uspješno sam sevratio u civiluzaciju za dana
Citiraj:
Autor Mommistake
Najveća mana je strah i stres kada si samo 3m udaljen od bajka da pokupiš, karikiram, kilu mesa kod mesara. I privlače puno pažnje po gradu, što ponovo, može biti sumnjivo.
|
onda neideš u običnu mesarnicu nego u "drive-in".