Trebao bi malo savjeta
Konkretno se s biciklom nisam vozio kojih 7 godina (od kad se rodila 2. kcer).. zbog obiteljskih obaveza, to je potonulo, i sretan bio kad se uopce provozao par puta godisnje.
Imam MTB i cestovni bike... no s obzirom i na godinu proizvodnje (moja - jos malo pa pola stoljeca), manjak kondicije a i vremena, razmisljam si uzeti eMTB.
Zelim pedelec, gdje ipak moram pedalirati i da ipak odradim neki smisleni trening, a opet da mogu vise preci i lakse duge uspone i sl.
Dosad sam imao hardtail MTB, pa nekako (a i iz financijskih razloga isto) tezim prema istome.
Da li ima smisla uzeti fully?
Realno, vecina voznje je dio cesta, dio makadam, nesto sumskih puteva. Nemam namjeru voziti downhill... godine su tu.
Imam dojam da je kod hardtaila nekako 'cvrsca' voznja, direktiniji prijenos snage (ok, opet, neusporedivo kao kod cestovnog), a i manje je problema s odrzavanjem. Naime, prije znao uvijek cuti price kako na fully-u uvijek nesto skripucka, kvrcka i sl.
Ono sto sam gledao u odnosu price&performance je Haibike Alltrail 7 - ima solidnu opremu, a ne kosta k'o dva bubrega.
Jos jedan razlog je Yamaha motor - naime ipak treba skinuti blokadu od 25km/h - jer je prilicno besmislena. Nije cilj voziti 40+km/h, vec moci voziti nekih standardnih 30-ak km/h po ravnom dijelu. Tu mi se cini Yamaha u prednosti jer sa Bosch-om zna biti dosta problema (error 504, hard lock nakon sto se 4 puta desi i sl.).
Downside navedenog bike-a je donekle izgled. Glossy boja koja nije bas optimalna, ali opet.. s obzirom na opremu...
Eto, to su neke osnove... pa svaki savjet je dobrodosao!