Meni danas ugradjen cetvrti Hyundai doma. Sad mi je zao sto sam zvao i kupovao klimu na netu i sto su mi je montirali neki drugi montazeri. Ovog cetvrtog mi je montirao kolega, ali on ne prodaje i ne radi inace s Hyundaijem. Ukratko sfusarili su mi instalaciju 3 klime u veljaci, instalacije su prekratke, nisu ni 2 metra duzina cijevi... Zbog toga mi unutarnja i vanjska jedinica previse vibriraju i rezoniraju jer su instalacije prekratne i napete (pisao sam vec o problemu vibracija). Vanjske klime koje se inace rastimaju i prozuje za 2-3+ godine, prozujale eto nakon 3mj. Bog zna sta ce biti za 2 godine, poispadat ce vijci od limova dotada. Sjebali su mi osnovnu stvar koja se uci na svakom klima seminaru - prekratka duzina instalacije i ostali rizici koji s tim idu, od cirkulacije ulja itd...
U procesu sam dokumentiranja svega i pisanja maila trgovini preko koje je organizirana i montaza, te alfasolu u cc-u. Ima da na prvom servisu vrate metar i pol cijevi gdje trebaju biti.
Zanimljivost, Hyundai 09-GMV3 nema isti firmware kao 12-GMV3, v1.0.8 naspram v1.0.9. Zbog toga na slabijem modelu nemam uvid u 7-dnevni graf temperatura i podsjetnik za ciscenje filtera.