Evo da i ja podjelim jedno zanimljivo iskustvo koje sam imao sa Hrvatskom Poštom. Prije par godina naručio sam nekakvu bateriju za kameru, za nećaka, sa ebay.de. Vrijednost baterije je bila oko 180kn, paket je bio poslan kao obično pismo iz njemačke, dakle bez trackinga. Dolazi poštar do moje zgrade i kuverta ne staje u poštanski sandučić. Lijen kakav je, on ju gura ispod ulazne kapije zgrade i odlazi (imamo dva krila na automatskim otvaračima koja otvaraju/zatvaraju haustor). Nakon nekog vremena moja supruga izlazi autom iz zgrade i prelazi kotačem preko tog paketa. Nakon toga ulazi još jedno vozilo u dvorište i isto ne vidjevši paket na podu prelazi preko paketa. Ja dolazim s posla, uočavam paket, uzimam ga i otvaram i imam što vidjeti - baterija totalno uništena. Žalim se pošti putem nekog e-maila za prigovore i oni mi šalju odgovor kako nema trackinga paketa i ne mogu utvrdit jeli dostava pokušana ili nije bla bla bla. Uglavnom, pišu mi u mailu ako nisam zadovoljan odgovorom da se mogu u nekom roku žaliti povjerenstvu što i činim. Također od povjerenstva dobivam nekakav bezvezan e-mail gdje me uvjeravaju da je poštar pokušao uručiti paket ali nije mogao te kako paket nema trackinga ne mogu mi nadoknaditi štetu.
Ja im napišem da imam video nadzor na zgradi i da sam u posjedu video snimke gdje se vidi da poštar
nije niti pokušao uručiti paket, nego ga gurnuo ispod ulazne kapije i otišao (stvarno imam tu snimku).
U roku od sat vremena utvrdili su tko je bio poštar, on me nazvao, ispričao se, rekao da će mi namiriti štetu i da mu prijete nekakvim sankcijama. Bilo mi na kraju žao čovjeka. Je napravio glupost, ali ne treba ostat bez posla zbog toga. Ja mu kažem da mi ne mora namiriti nikakvu štetu, samo da to više ne radi.
Uglavnom, potvrdili su mi i u konačnom odgovoru od povjerenstva da će poštar imati nekakve sankcije, šta je dobio u konačnici - ne znam.
Uglavnom, nakon toga, taj isti lik je svako slijedeće dostavljanje odradio po PS-u, vidno "rezerviran" ne želi napraviti ni korak u dvorište ako se radi o pismu bez trackinga koje ne stane u sandučić (jer ne mora) ali uvijek pozvoni ili ostavi ceduljicu o uručenju, ako nema nikoga kući (nema više guranja paketa pod kapiju...)