View Single Post
Staro 11.08.2024., 11:28   #5125
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Želim zamijeniti laminat SPC vinilom u cijelom stanu, osim u kupaonici. Nisam siguran što me čeka kad maknem laminat, a pošto živim u tom stanu ne mogu ga isprazniti, sve počupati i onda lagano pripremati podlogu itd... Trenutno je svaka prostorija za sebe, nije spojeno. Hodnik i kuhinja su nekih 5mm viši od ostalih prostorija. Možda je ispod i više podloge - ne znam. Znam samo da su laminati najjeftiniji i najtanji, valjda 6mm.

Zato me zanima:
1. Može li ići ona podloga od stiropora ispod SPC vinila? 2, 3, 4mm, zavisi koliko je potrebno da ujednačim visinu i popeglam eventualne sitnije neravnine
2. Je li logično krenuti od prostorije s trenutno najvišim podom, za svaki slučaj?
3. Prihvaćam i ostale savjete

Pošto bih radio jednu po jednu prostoriju (kuhinju i hodnik zajedno), mogao bih u slučaju potrebe ravnati/nivelitrati pod u drugim prostorijama. Jedino ne mogu nikako sve odjednom.

EDIT: sad sam vidio ovo i lađe su potonule...

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Evo sa zakašnjenjem. Stavio sam ga iako sam ima makinacije jer sam morao ravnati estrih.

Nisam još gotov s poslovima ali stoji već neko vrijeme. Mislim da sam napravio mali zajeb zbgo toga što sam stavio 3/5mm XPS podlogu ispod (zbog IC podnog) a ne posebnu podlogu za vinil pa tu i tamo se zna čuti da spoj ploča krcne ali čini mi se da se smanjila učestalost kako se hoda.

Pretpostavljam da će se i xps malo slegnuti od namještaja i korištenja pa će doći na svoje.

Inače nemam primjedbi osim što je mogla podloga biti integrirana pa ne bi bila potrebno zafrkancija tako da definitivno preporučujem da uzmeš s već gotovom podlogom i paziš da ti je pod iznimno ravan.
SPLiFF je offline   Reply With Quote