Tema: Automobili
View Single Post
Staro 09.08.2024., 09:14   #74861
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor houska Pregled postova
pozz uskoro kupujemo novi auto , dal znate gdje i kakav kredit najbolje uzeti?
Lp
Realno, bilo gdje. Kamata je visemanje slicna. Obicni gotovinski nenamjenski kredit je u pitanju, nema vise kredita za aute.
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Razmisli o leasingu umjesto kredita. Ako kupiš auto na kredu i nešto mu se gadno dogodi, imaš kredit za vraćanje, a nemaš auto. Kod leasinga, auto je u vlasništvu leasing kuće i ako mu se nešto dogodi, ti zatražiš novi, a oni neka se bakću s komiranim autom.
Financijski leasing je njemu kao privatnoj osobi vrlo vjerojatno neisplativ zbog u startu vise kamate koju ce na kraju isplatiti. A treba mu i ucesce ako se ne varam. Ako ga brine totalka, moze uzeti recimo kasko u Alianzu koji u prve dvije godine ne racuna amortizaciju vozila i isplacuju puni iznos vozila. Ukratko tri autokuce pitao za financiranje, sve tri su mi rekle da fin. leasing nema bas nikakvog smisla pored danasnje ponude nenamjenskih gotovinaca (u mom slucaju Erste 5.9%)

Ali!

Moze se tu i tamo naletiti na dobre ponude leasinga tipa kod Suzukija placas auto u dvije rate preko leasinga, ali bez dodatnih troskova/kamata. Ako imas kakvu ustedjevinu sa strane, dosta dobar deal na kraju krajeva pa makar morao drugu ratu zatvoriti s manjim gotovincem ako ne ustedis dovoljno. Toyota isto ima otplatu u 3 godine/rate, ali nisam nigdje uspio naci ima li kamata ili dodatnih troskova, netko drugi ce valjda znati.

Mislim da ce na klasicnom leasingu kojeg otplacuje xy mjeseci biti mozda malo sigurniji, ali ce svakako platiti vise. To je samo moj neki dojam nakon svega sto sam procitao unazad par mjeseci.