Citiraj:
Autor calypso
Otkad to? Smijes parkirat na metar od zida ako nije obiljezeno parkirno polje...
Imas na brdo mjesta gdje se auti parkiraju u jednoj traci... Primjera radi recimo Setaliste XIII divizije u Rijeci (to je donja cesta na Pecinama, najbliza moru, ima dvije trake); tamo se desna traka koristi za parking vozila preko ljeta... Prometni redar seta i dijeli kazne samo onima koji su pakirani na pjesackim prelazima ili koji bas smetaju za promet, recimo na krizanjima previse strse... Realno, sto se tice pjesaka, njima nitko ne smeta jer su odvojeni stupicima od prometne trake...
|
Pročitao sam zakon još jednom, nigdje se taj metar ne spominje
Citiraj:
12. ZAUSTAVLJANJE I PARKIRANJE
Članak 78.
(1) Vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na mjestu na kojem bi ono ugrožavalo sigurnost drugih sudionika u prometu ili predstavljalo smetnju za normalan tok prometa ili kretanje pješaka.
(2) Na cesti, na mjestu, odnosno na prostoru namijenjenom za zaustavljanje i parkiranje vozila te na posebno uređenoj prometnoj površini namijenjenoj za kretanje pješaka, ne smiju se ostavljati vozila koja se ne upotrebljavaju u prometu zbog dotrajalosti (neregistrirana i sl.) ili priključna vozila koja se u prometu koriste samo povremeno (lake i kamp-prikolice i sl.), a ni drugi predmeti kojima se ometa tok prometa ili ugrožava okoliš.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 30,00 eura kaznit će se za prekršaj vozač ili druga osoba ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
|
Uostalom, nije ni bitno. Netko se zakačio za taj i vjerojatno još neki skuter parkiran na nogostupu.
Mene samo zanima gdje nizozemski turist nabavi sve potrebno za to. Da mi to sve sad treba, ne bih nigdje uspio naći. (oke, vidim sad da su provalili u gradilište). Umovi...
Postoje po društvenim mrežama grupe iznajmljivača apartmana. Treba malo anonimno proširiti snimku, sigurno će domaći prepoznati goste...