View Single Post
Staro 08.08.2024., 13:26   #1613
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Odgovaram na prastari post, ali možda nekome pomogne.

Citiraj:
Autor creatin Pregled postova
Jel ovaj ajax iz nekog razloga opravdava cijenu
ili je brand pa oderi sto vise to bolje?

Imaš sada i jeftinijih riješenja, hikvision (tvrtka broj 1 ili 2 u svijetu za kamere) ti ima i svoj alarm, ali nije to nešto drastično jeftinije, možda 20-30 %.
Iz zaštitarske firme koji su nama radili sve, komentirao mi je čovjek ako se ne može staviti žica, onda Ajax, jer da je najbolji od svih bežičnih, ali žica je jeftinija drastično (najskuplji PIR senzor tipa 30-40 €, magnetski kontakti po 15-20 €, detektori loma stakla do 50 €) i sigurnija po njima.
Ajax sustav se može ometati, on ima i neki tamper protection koji bi te trebao upozoriti na tu činjenicu, ali.....
Imam žičani alarm, na jednoj kući Visonic (ne preporučujem), i na drugoj Ajax, i moram reći da je app od Ajaxa daleko najbolji, dosta često updejtaju i sami hub i senzore i ostalo.
Dakle, nije Ajax loš, ali ne bi ga 100 % mirne duše stavio na neku lokaciju koja zahtjeva veću sigurnost, ili gdje se drže veće vrijednosti, ne bih.

Ako ćeš kupiti Ajax, imaš alex shop koji dosta često ima neke akcije, ponude i slično.

Citiraj:
Autor creatin Pregled postova
Meni je ocito profic bio u kuci, protuprovalna vrata smo nasli otvorena.
Nije bilo nasilnog ulaza, nismo izgubili kljuc, nikome dali duplikat, nasli dvije sobe razbacane, pokupio nesto nakita.
Preporuke moze u inbox da tu ne spamamo ili imas nesto konkretno za preporuciti.
Nažalost, proizvodači vrata često štede na bravama (ili traže doplatu) kod protuprovalnih vrata za bolje brave.

Recimo kod nas je bio popularan sistem Securemme, K22 i često je išao na protupravalna vrata.
Netko je probio bravu, i napravio master ključ i doslovno sa aluminijskom folijom i tim master ključem si mogao otključati vrata.
Dobri cilindri su ti od proizvodača Abus, Assa abloy, Evva ali i koštaju.
Colop je offline   Reply With Quote