Tema: Automobili
View Single Post
Staro 08.08.2024., 09:41   #74819
Master_Hrc
Premium
Moj komp

Master_Hrc's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Jel u te EV idu baterije kao i u moj daljinski? Pa koliko ih ima onda 100-200 komada u EV? Mislim da je pitanje sasvim na mjestu s obzirom na TKI smjer koji sam zavrsio.
//TKI Off

Kao netko tko se jako veselio jos prvoj najavi izlaska Tesle 3, jako sam bio happy da se zakoracilo u tom smjeru. I nekako sam stvarno mislio da ce EV biti stvar buducnosti. Ali kad pokusam sada objektivno sagledati razvoj i stupanj razvijenosti EV sve vise si mislim da nece biti nista od toga. Da ce se nova ICE vozila moci kupovati i za 10-20 godina.
Mislim da je i ekipa sve vise svjesna cinjenice da ako gledamo na prednosti EV da su zapravo iz godine u godinu u najboljem slucaju upitne. Kao najveci plus ekologija npr. Jos uvijek nismo dosli do nekog masovnog otpisa odlaganja tih starih vozila. Da proizvodnju ni ne spominjem. Forsiraju povecanje kapaciteta baterije na ustrb nestabilnosti istih. Samo je pitanje kad ce ako vec nisu osiguranja otici u nebo s obzirom da kad se zapali povuce cijelu garazu za sobom. Pa onda cijene servisa di se baci oko i bude sve ok za 150-200 eura. I slicno da nejdem dalje.
Jedino gdje vidim smisao je npr da imam kucu u blizini grada pa onda bih si razmislio. Iako mi ni to nije rjesenje s obzirom da 2-3 puta u godini moram napraviti 2k km u 2 dana (ne, ne zelim uzimati extra dan GO zbog punjenja) .

Uglavnom svaka cast ekipi koja su pokusni kunici

//TKI On
Ako recimo spojim vise tih baterija u neki spoj zar nebi dobio 2-3 puta veci range? Nema veze sto bi auto bio tezak ko Titanik. Ili recimo ako stavim na krov solarne celije, da pune te baterije, zapravo bih se cijelo vrijeme vozio za djabe? //TKI Off
Master_Hrc je offline   Reply With Quote