Citiraj:
Autor zkljaja
Na $40+ je besplatna poštarina, ali carine redovno takve pošiljke?
Inače, ostavio sam ergometar lagano po strani, krenuo sam lagano s trčanjem. Koljena su mi prilično problematična, pa sam pred par mjeseci krenuo s osnovnim vježbama iz "bulletproof knees" i uložio u Hoka tenisice. Svaka preporuka za sad za tenisice, mislim da mi prilično pomažu kod doskoka i mogu reći da prvi put u životu trčim normalno. Izgleda da sam na ergometru izgradio kardiovaskularni kapacitet, tempo od 7:30min/km (sporo, znam) mi ne predstavlja izazov za disanje ni cirkulaciju. Glavna prepreka su mi noge koje ne podnose najbolje 100kg žive vage na 5km ako pojačam tempo, a ponekad se i bol u koljenima izraženije pojavi kad dignem tempo na 6:30-7 min/km
Cilj mi je istrčati krug oko Jaruna unutar 45 minuta do zime. Pomoglo bi kad bi i bodyweight spustio na 90ak kg, al prehrana mi je i dalje rak rana.
|
Samo oprezno i bez forsiranja. Ja sam krenuo krajem prošle godine s 94-95kg i cca. 5:40 po km. Trčao sam po 5-6 km, ovisno o volji. Jedan dan sam pretjerao, trčao 9 km istim tempom, pa nisam mogao hodati skoro 3 tjedna (osjetio sam kad sam sjebao). Do 6. mjeseca sam došao na 81 kg, 4:55 po km prvih 5 km. Do 11 km je prosjek 5:40. Zbog nesretnih okolnosti sad sam na pauzi i plan je u narednim danima krenuti opet.

Ukratko, pazi zglobove, probaj malo dotjerati prehranu i to je to. Meni bude neugodno kad lokalni penzić istrči dulje od mene. A vjerojatno ima x2 mojih godina.