Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.08.2024., 19:54   #74813
markecSMB
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jan 2009
Citiraj:
Autor Igorr Pregled postova
Ajde momak ohladi, čim mi kreneš sa "ja sam inžinjer FER-a" znam na čemu sam.
Inače s ove strane ti je kolega, samo malo starija generacija od tebe, ali eto... valjda ste sa kasnijim izmjenama po bolonji ispali puno pametniji i mudriji od nas zastarjelih generacija.

Ajde malo bez preseravanja idi pisati i odgovori mi koliko je Wh/kg bio max u autima do prije tipa 6 godina?
Koliko je danas za ne-kineze, kad si već osjetljiv za njih?
Ne govorim za neka ekstremno skupa vozila, nego tipa što se trpa u Teslu?

Da ti malo skratim pretragu, max je bio cca 200 Wh/kg, a danas ti ugrađuju Panasonic 2170 sa 269 Wh/kg.
Kolika je to razlika, jer si ipak pametnija nova generacija FER-ovca pa ti ide bolje matematika od mene. Meni se čini da je to poboljšanje od 34.5% a ne par %.

I pri tome se pravimo da Kinezi nisu ispred Panasonica, i da lažu sa 300 do 500 Wh/kg, (što će se vrlo lako moći i provjeriti uskoro).
Ajde momak, daj mi link za kupit te wunder baterije.

Il nema zato kaj je musk sve s rajmekom kupio unaprijed.

Svašta .... rodi, al neće novce

Te panasonic su NMC baterije, a ovo što kinezi lažu na što se ti pališ od 200Wh/kg, su LFP, a te koje možeš kupit LFP su sve u rangu 100Wh/kg

Čisti primjer, ja koristim 1865 baterije za parilicu, oš brzo pražnjenje, kad već pametuješ, onda moraš dobit manji kapacitet, oš kapacitet, nemožeš dobit brzo pražnjenje.

Tak za lampu, koristim jedne 3000mAh, a jbga za parilicu druge od 2500mAh.
Nema tu mudrosti, samo budale vjeruju marketingu da ima neke revolucije, nema nit će je bit
Nema pomaka u baterijma, valjda si završio radio il tki pa ne kužiš ni osnove,
nemoj me vrijeđt da sam ti ja kolega.
markecSMB je offline   Reply With Quote