View Single Post
Staro 07.08.2024., 16:37   #920
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Marko :) Pregled postova
Sva tri operatera koriste kooperantske tvrtke koje postavljaju optičku infrastrukturu za njih. Ako se ne varam, njihovi tehničari samo spajaju router i puštaju uslugu kroz infrastrukturu. Sve ostalo rade kooperanti.
upravo obrnuto samo uključenje i na a1 nedavno je susjeda mjenjala kabel za optiku dolaze vanjski suradnici,a i kod me je bio na telemachu vanjski suradnik,tek na problem i to na pismenu prijavu dolazi baš njihov tehničar koji obično i riješi problem konkretno kod mene je bilo početno gušenje signala 28,90dBm po riječima tehničata maximum je 30 ako pređe 30 moguće je pucanje,usporavanje i slično velim razlog je bio sfrkani optički kabel od vanjskog ormara do ormarića u ulazu te isto od ormarića do kutije n katu,sad je gušenje u špici do 26 dBm,večernjim satima 23 dBm bolje nemože biti bacio je kod mene oko 50m optičkog kabla 2 vrečice nakon izmjene,,telemach ima za cijelo područje zagreba 6 svojih djelatnika,a1 je imao 8 prije godinu i pol to su riječi njihovih tehničara ,a da je to tako uvjerio sam de jer je od mene (stenjevac) zvao čovjeka u remetincu u 20h da ga pita jer mu kasno da tu većer dođe,hoću ti reći da ni u teoriji ti više nemože doći zaposlenik operatera na uključenje,prošla su vremena kad je t-com imao za moj kvart malešnica gajnice stenjevac 6 svojih djelatnika,sad ih 6 na cijeli zagreb sa tendenciom smanjivanja broja,a educiranost vanjskih djelatnika je vrlo upitna i to kod sva tri operatera,pismenu pritužbu moraš tražiti pogotovo ako je manja brzina,jer jedino tako možeš dobti i mjerenje s tvoje strane.kao što si dobro naveo telemach neradi probleme oko zamjene za wi.fi 6 router samo ga treba tražiti,ne reklamiram telemach problemi su manje više isti na sva tri operatera,a i rešenja su slična ili ista ovisi tko ti dođe doma.
proble sam imao pri uključenju optike na t-comu rešenje je trajalo 3 dana,na a1 startni problemi i rešenje skoro 15 dana na telemachu u podne prijavio u 19h sigao tehničar u 20h je bilo sve riješeno,na prva dva operatera t-com i a1 poslje tih početnih probllema do kraja ugovora više nijednog tehničkog problema uz kupovinu vlastitog routera,telemach ćemo još vidjeti za sad sam zadovoljan,brijem da je tako jer večina korisnika optike ima brzinu 300 a tu je izgleda svejedno kako je priključenje izvedeno.,bar na t-comu i a1.

p.s. optika je sigurno najbolja dostupna tehnologija,isto tako je i logično tko je zadnji uvađao ima i bolju tehnologiju,po meni za brzine 1/500 odabir prvo ovisi o dostupnosti operatera,a onda i o cijeni u mojem sličaju ,najeftiniji ,najbolji router daje telemach,android boxevi rade dobro na wi-fi osobito bitmo ako su dva televizora u dvje sobe,eon aplikacija je naspram a1 aplikacije nebo i zemlja,jedina zamjerka je na star programima
nikad više reklama nisam vidio nisam mjerio ali osjetativno je 10 minuta film/serija pa sljedi 15 min reklama pa opet 10min film/serija i tako dalje tako da kad gledam idem na one koje su prošle bar mogu reklame preskočiti,sve drugo tehnički mi je isto na sva tri operatera,iskon nisam ni naveo jer cjena za brzinu 300 je vrlo blizu u prosjeku ovom premium paketu pa nisam ni razmatrao

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 07.08.2024. u 17:25.
skalar je offline   Reply With Quote