View Single Post
Staro 07.08.2024., 12:25   #919
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Kad malo bolje osvrneš uokolo i postove koje zanemaruješ pa na kraju uvale rabljene routere koju korisnici nisu napredni pa zvuči kao dobar. Još na drugim forumima ne cvjetaju ruže.
Onda nam lijepo postavi linkove na te druge forume da svi vidimo o čemu se radi.

Ako se referiraš na Wi-Fi 5 routere, radi se o manje sposobnim routerima od Wi-Fi 6—istina. Zakonski ti operater mora pružiti maksimalnu brzinu preko kabela, ne preko Wi-Fija. Tako da je realno s Telemachove strane ovdje sve u redu.

Ja na A1 plaćam 1 Gb/s, a imam Huawei router koji ne može potegnuti više od 500 Mb/s. Ako zatražim Wi-Fi 6 router, neće mi ga dati. Telemach ti bar da Wi-Fi 6 router bez izmotavanja ako ga zatražiš.
Citiraj:
A je li? Kako onda ja plaćam po ugovoru "A1 Internet brzina od 140 do 200 Mbit/s (FTTH)"

Ajde objasni, jesam li oštećen? Trebam li zvati HAKOM?
Daj ti nama link do rezultata da mi vidimo točno. Jer evo i meni A1 isporučuje ovo za 20€ mjesečno, zajedno sa telefonom i svim TV paketima i TV na 100 uređaja.

Šalu na stranu. Korisnici optike koji plaćaju brzinu 1000/500 ili 2000/1000 nemaju upload 500 Mb/s, odnosno 1000 Mb/s nego manje. Točnije, oko 450-460 i manje. I činjenica je da je upload brzina svima spuštena, te točno u vrijeme kada je A1 odlučio ponuditi brzinu 2000/1000. Prije je znala ići i preko 500, sada više nikome praktički ne ide iznad 460 Mb/s.

Ako prodaješ nešto za što nemaš mogućnosti, to i jest prevara.

Citiraj:
nikako da odustaneš od teorije i zavjere. Pogotovo na svim temama trudiš gurati i ponavljati.

E moj Dottore, ja sam bio Amisov korisnik još od 2007. godine. Znam koliko se usluga degradirala otkad je A1 preuzeo Amis. Bio sam tjednima bez usluge radi njihove nesposobnosti. I da, smanjivali su korisnicima brzinu 100 Mb/s koju je Amis dao svima bez naknade jer "tu brzinu nemaju u ponudi".

Kad su me napokon prebacili na A1 infrastrukturu, odmah prvi mjesec došla dva računa, jedan za novu uslugu, jedan za staru koju gospoda nije isključila. Služba za korisnike tad se napravila totalno nesposobnom i samo preusmjeravala na slanje prigovora. I printaj, ispiši, skeniraj, šalji, pa čekaj odgovor. Ovo iskreno nisam doživio niti kod jednog telekoma samo kod A1, a imao sam prigovora na uslugu kod sva tri.

Telemachu kod pogrešnog iznosa računa nisam morao ni slati prigovor već su oni u centru u manje od deset minuta riješili problem. Njima sam slao prigovor radi raskida ugovora (majka prihvatila popust za e-račun, a nije znala da zato ide ugovorna obveza). Proces je bio taj da sam doslovno ispunio formu na njihovoj stranici i problem je bio riješen unutar 30 minuta od slanja zahtjeva. Nikakvo nazivanje prek telefona, slanje mailova, printanje i skeniranje popunjenog zahtjeva kao kod A1.

Stvarno znam o čemu govorim. Kad sam bio kod HT-a, prigovor je napravljen doslovno bio preko telefona i sve je tad bilo sređeno. Jedino kod A1 sam imao cijeli proces, doduše, čudi me da mi još nisu rekli da prigovor ovjerim kod javnog bilježnika.

Btw pročitaj si ovaj jako dobar članak na Mob.hr u kojem su ti ukratko opisani svi problemi: https://mob.hr/kako-nas-operateri-tr...-majmune-1-dio

Citiraj:
Autor skalar Pregled postova
pa moje iskustvo sada sa telemachom ,nije nekakava zavjera,već jednostavno greška prilikom postavljanja optike od vanjskog ormarića do kutije na katu-sfrkani kablovi,i rješenje se uvjek nalazi u tehničaru koji izlazi van mjenjat te kablove traje oko sat vremena,
mjerenje linije prije ont-a,za to je potrebna određena edukacija tehničara koju vanjske firme u pravilu nemaju,znaći nije da trolaju brzinu nego nestručno postavljanje je večinom uzrok,a za centralu je ok ako puštaju s njihove strane dogogovorenu brzinu,
linije se uglavnom ne provjeravaju,frend na črnomercu je tri mjeseca plačao 1/500 dobijao nestabilnih 450/450 jedno 10 tehničara je bilo kod njega ,pričao sa centralom i na kraju mu dali raskid ugovora to je bilo na t-comu,u međuvremenu došao mu a1 sa svojom optikom
i radi bez problema,opčenito izgleda da na sva tri operatera su problem vanjske firme koje zapošljavaju sve i svašta,i tek kad pišeš pritužbu i zaprijetiš sa raskidom ugovora onda stiže baš njihov tehničar koji u pravilu riješi problem.
Sva tri operatera koriste kooperantske tvrtke koje postavljaju optičku infrastrukturu za njih. Ako se ne varam, njihovi tehničari samo spajaju router i puštaju uslugu kroz infrastrukturu. Sve ostalo rade kooperanti.

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 07.08.2024. u 12:32.
Marko :) je offline   Reply With Quote