Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.08.2024., 08:34   #74786
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
I baš si mislim kako bi bilo da sam bio sa ženom i djetetom u vožnji ili na semaforu u onom EQE-u…. ne znam da li bi uspjeli izaći van na vrijeme.
To gorenje je zafrkana stvar, ali što te onda ne brinu i ICE?

Apsolutno se slažem da treba povećati sigurnost sa baterijama, ali već sad je statistika neumoljiva za EV vs ICE.
I u šansi da dođe do zapaljenja i u šansi da bude fatalno za putnike.

Ono gdje je EV, tj. baterija puno lošija u slučaju vatre, je utjecaj na okoliš i činjenica da to brate gori i gori, što onda može dovesti do jako velike štete.

Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Pričamo o napretku baterija...a ja i dalje mijenjam 1.5V AA ili AAA u raznoraznim daljinskim upravljačima otkad znam za TV i baterije

Živio napredak baterija...
Napredak je i smanjenje cijene
Ja sam već godinama na punjivim baterijama za sve po kući osim u kuhinjskoj vagi gdje imam CR2032.

Citiraj:
Autor calypso Pregled postova
Bas... Nikako da ekipa shvati da je poanta u zamjenjivim baterijama...

Kada sloze univerzalne baterije koje ce moci proizvoditi i puniti tko god hoce i koje ce onda moci koristiti svi proizvodjaci automobila, e tek onda mozemo ocekivati masovni prihvat EVova... Do tada, radije izbjeci...
...
NIO ti gura zamjenjive baterije za svoje aute već dosta dugo, samo je na žalost poprilično usamljen po tom pitanju.

Glede univerzalnosti - i slažem se i ne slažem se

Slažem se da je to točka do koje bi bilo super doći.
No ne slažem se da je sad tren za napraviti to, jer nam treba još par velikih skokova u napretku baterije kako bi stvarno mogli reći da ICE više nema smisla za 99% situacija.
A velike skokove u tehnologiji ćeš puno teže postići kad bi već sad postavio standardizaciju.
Igorr je online   Reply With Quote