Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.08.2024., 15:17   #74773
Igorr
Flajing super šiiiip
Moj komp

Igorr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Mercedes EQE odnio cijelu garažu sa sobom. Navodno stajao tri dana, bez da je bio spojen na punjač.

https://www.instagram.com/p/C-MEpJ6J...VwdzR5YWw1Mw==
Uff, grda stvar...
Treba što prije prijeći na ove novije kemije koje su puno sigurnije, a nadam se da će kroz koju godinu biti i "100%" sigurne (ništa nije 100% ali ono...)

...Na sreću za Teslu, postotak ostajanja na električnom autu od tada neprestano raste, a postotak prelaska na modele s motorima na unutarnje izgovaranje neprestano pada.

Studija je pokazala i da sve veći broj kupaca zamjenjuje svoje Tesle električnim vozilima drugih tradicionalnih proizvođača...

Daklem, senzacionalistički clikbait naslov

Citiraj:
Autor nepalac Pregled postova
Ovo je tek komedija:

https://www.index.hr/auto/clanak/gla...lovnica_auto_d

Kud imaju slab domet još ga ne smiješ ni puniti...
Ne znam šta više ne odustanu svi kolektivno od tih drloga...
Nitko te ne sili kupiti dotični, ako ti je domet slab i/ili ga nemaš di puniti - ideš na neki oblik ICE-a i to je to

I prije nego kreneš u smjeru "soroš i ekipa će me prisliti 2035. godine", do tad će biti poprilično drugačija situacija sa tehnologijom baterija.
Ovi što kažu da nema nikakvih pomaka ili ne prate ili namjerno obmanjuju.

Već sad je dosta proizvođača prešlo na 4C baterije, tako da je postalo maltene normalno da se auto napuni do 80% za 18 - 22 minute (ovisno o veličini baterije).
Kinezi unutar pola godine kreću prodavati 5C baterije (cca 12 minuta punjenje).
U isto vrijeme su i dosta lakše i sigurnije od prošle generacije.
Malo si popratite CATL i BYD da vidite što se radi

Veći problem su punjači da se to sve podrži, ja sam najskeptičniji za taj dio, ali se nadam da će i tu biti nekih pozitivnih iznenađenja.
Igorr je offline   Reply With Quote