View Single Post
Staro 04.08.2024., 20:36   #1936
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Nisam još otvorio pećnicu iz kutije jer imam problema oko ugradnje.
Čini se da imam duboku i plitku posudu.

Da li ova pirolitička pećnica mora imati otvor za ventilaciju u drvetu sa stražnje strane?
Jer postojeća nema.

Kada sam išao gledati, postojeća pećnica mi je spojena na T priključak na produžnom (jer mi je u utičnici pećnica i perilica posuđa), a na produžnom mi je osim pećnice još i mikrovalna te napa.

Uglavnom, mislim da to nije baš pravilno pa ću staviti dvostruku utičnicu u zid pa direktno u utičnicu sam kupio 2,5mm 2m kabela do pećnice.

Nego sada moram bušiti nekoliko ormara da dođem do pećnice i provučem kabel, a biti će i problem napraviti otvor na gornjem komadu daske ako bude trebalo za ventilaciju.
Imaš li ti otvor za ventilaciju iza prostora za ugradnju?

Gorenje GBFP23ILX
https://hr.gorenje.com/proizvodi/ure...00000000743564

Gorenje GBFP23ILB
https://hr.gorenje.com/proizvodi/ure...00000000743565

tebi piše da dolazi samo sa dubokom
Kad ugrađujem pećnice u stup, uvijek ostavljam taj kanal dubine 4 cm, od dna do vrha stupa.
Kod klasične ugradnje u donji element, u zadnje vrijeme viđam da isto traže dovod zraka odozdo, no ova skica kaj si stavio mi je neš novo. Gdje bi taj zrak trebao izać, rezat otvor u radnoj ploči? Glupost.
Pećnica koja ide u donji element može tražit dodatni dovod zraka odozdo ali i ne mora. Zajedničko im je što je odvod toplog zraka između pećnice i ploče, dakle riječ je o 4 - 6 mm.
E sad, tvoja treća slika kaj prikazuje povišenu pećnicu, ima jednu manu. Ima poprećnu dasku drito na početku (ispod deblje bijele ploče) koja smanjuje odvod zraka. Ja ne stavljam tu dasku, stavim kutnike koji vežu element za radnu ploču da bi bio što veći protok zraka.
Teoretski, možeš samo izvadit staru i ugradit novu pećnicu.
I radit će.
Dal će se pregrijavat, moguće ali i ne mora.
Ja se uvijek volim držat preporuke proizvođača.

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F