View Single Post
Staro 03.08.2024., 20:29   #1931
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Kod mene je pećnica postavljena dolje ispod ploče za kuhanje, nemam niti ja gornji otvor za ventilaciju, ne znam, ne mogu to sad rezati, neće dobro izgledati.. Između samog zida i kuhinjskih elemenata imam cca 4-5cm prostora i zrak se može koliko-toliko raspršiti iza elemenata, nije to hermetički zatvoreno, na jednoj strani elementa sa strane imam otvor za zrak, hoće li biti dovoljno vidjeti ćemo... Baš gledam upute najjeftinijih Gorenje pećnica (bez pirolize) i na svima su stavili taj gornji otvor od 4cm za ventilaciju, kod Bosch modela piše 2cm. Još nismo ništa pekli nego smo samo odradili inicijalni rad od sat vremena na 250C, mogu ti reći da je ventilator od elektronike jedno 25 min još radio nakon gašenja pećnice...

Što se tiče struje i ja imam isti problem, imam samo jednu utičnicu na tom zidu a na nju trebaju biti spojeni pećnica i staklokeramička ploča. Do sada je to bilo na produžnom kablu što svakako nije dobro, tako da sam i ja kupio dva nova kabla od 3m te promijenio na pećnici i ploči. E sad, problem je što ova nova pećnica vuče dosta više struje nego ona stara, na recimo programu sa grijačima i ventilatorom vidim da vuče oko 2700W dok na dosta programa zna povući i preko 3700W po mjeraču koji imam, tako da u često slučajeva u isto vrijeme na toj utičnici neću moći koristiti neki drugi aparat dok se pećnica koristi.. Ako i stavim dvostruku utičnicu ona isto ima limit od 3680W..
Ico_Zg je offline   Reply With Quote