Sistem ih vidi kao USB jer kada priključim neki pojavi se ikona USB koja se kasnije sakrije. Nakon što završim kliknem na hiden icons, zatim na ikonu USB, zatim na njega i disk se zaustavi, nema ga više na listi pod ikonom ali ne prikazuje poruku i imam probleme s čekanjem iako to riješim da kada kliknem Restart pritisnem Power i držim cca 7 sec dok se ne isključi s tim da kada se sistem digne trebam još jedan Restart koji odradi normalno inače će kada ode u hibernaciju. Prije je sve uredno radilo i mislim da se problem pojavio kada sam jedan od tih diskova priključio unutar računala ali nisam siguran. Ako se radi o više terabajtnim diskovima koji su bučniji čujem kako zaroštaju kada dostignu punu brzinu što znači da AV program provjeri ali ne prikaže poruku.
I da. Čekanje je samo ako je bio uključen vanjski disk u ladici pa odjavljen dok samo Boot i drugi HDD u računalu isključi se normalno što znači da bi trebao drugi HDD izvaditi, ubaciti jedan od ostalih i provjeriti ali jednostavno nemam volje, a pošto mi je gubitak volje glavni životni problem to ću napraviti možda jednog dana iako ni to neće riješiti problem.
Problem kao takav je minoran i ne živcira me ali me interesira što bi mogllo biti jer sam napravio sve što mi je palo na pamet pa čak USB kabel ubo na prednju stranu da provjerim da nije do konektora ali ostalo isto, a pošto mi to treba otprilike svakih mjesec dana ili više ako ne riješim nikome ništa.