bok eksperti, trebao bi mi savjet kako natjerati HT da mi omoguci spajanje vlastitog routera, bez ONTa, optika moze ici direktno u njega, mode AVM fritzbox 5590
na HT optici sam, 1gbps dl - 500mbps ul
prvotno sam dobio crni tehnicolor magenta box router koji u sebi ima ONT, zatvoren skroz, nikakve opcije se nisu mogle mjenjati, jedino ime i sifra wifi mreze preko moj telekom aplikacije, RDK platforma
uspio nekako dobiti agenta tehnicke koji se razumije, objasnio da zelim svoj router, dobio ppoe username i password na email
agent napravio nalog i kroz par dana dosao tehnicar, zamjenio tehnicolor za arcadyan (VRV9518BAAX24-B-2C, fw verzija 1.5) i huawei ONT (HG8010Hv6-10)
sada router ima admin panel i neke osnovne opcije se mogu mjenjati, ali i dalje mi nije mogao spojiti fritzboxa, kaze da sve tjeraju na RDK platformu i da je tesko dobiti vracanje sa RDK na ACS (rezervirano iskljucivo za poslovne korisnike koji plate premium router fritzbox 5530)
tehincar kaze da jos nije cuo da je moguce spojiti vlastiti router ukoliko je korisnik na RDK platformi tako da pisi kuci propalo
ima li tko ovakvo iskustvo i da je uspio dogovoriti prebacivanje na ACS ili da mu je nekako upogonjen vlastiti router u koji ide direktno opticka nit? zelim izbjeci dodate adaptere za struju i kutije kao ONT kada nisu potrebne
hvala unaprijed!