Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.07.2024., 09:09   #74702
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Automobili

Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Postoji 1.6 TDI s mjenjačem od 6 brzina. Ali samo verzija od 81 kW i ako je GreenLine verzija. Druga opcija je ako ima pogon na sva 4 kotača. Ista stvar je i kod Golfa 7, 81 kW ali samo ako je BlueMotion ili ako je 4Motion.

Mislim da nije baš tako.

Vozio sam puno Golfova sedm’ca i niti jedan 1.6 TDI nije imao 6 brzina bilo da je Bluemotion, R-Line… možda neke posebne (naručene) verzije ili nešto uvozno. Bluemotion samo znači da ima produljenu 4 i 5 brzinu ako se ne varam kao i kod Pola.

Audiji sa 1.6 TDI motorima su imali 6 brzina ali na autoputu je pri onim brzinama bio 100tinjak rpm manje nego Golf VII sa 5 brzina. Samo češće šaltaš ali na debelim Q2 i Q3 je to dobro došlo jer lakše ubrzavaju u gradskim gužvama.

Taj motor ima premalo momenta da bi duga krajnja brzina imala smisla.

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Bio sam davno u ovlaštenom u Sloveniji, nebo i zemlja od ovlaštenog kod nas.
Kod nas me doslovno potjerali kad su preuzeli auto, a u Sloveniji me pozvao u radionu i sve pokazivao što rade

Moji starci su davno održavali Renault 4 u deželi. Isto iskustvo. Sjedili smo na galeriji i gledali kako nam rade auto. Bijeli ručnik na pokretni stol. Meho skine šaraf s auta, obriše ga krpom i stavi na ručnik. I tako sve dijelove.

Mislili smo da sanjamo.