Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 28.07.2024., 12:14   #11945
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Ante M Pregled postova
Jesi li možda našao/tražio koji bi bio suvremenik te a-9150 ? Ako se ne varam, nju više ne možeš nabaviti novu u dućanu, eventualno second hand.
Pianisti su navodno izbjegavali koristiti digitalne klavijature jer nisu vjerno oponašali zvuk pravog klavira pa je Kawai tražio pomoć od Onkya. Tako je nastao A-9150.

To pojačalo točno tako zvuči pomalo klinički. Ništa ne potiskuje i ništa ne naglašava a otkriva sve u zvuku. Mnogima se zvuk tog pojačala uopće ne sviđa.

Imao sam par mjeseci A9010 i A9150 pa sam mogao direktno usporediti. Na A9150 bi čuo distorzije u visokima zbog kojih sam pomislio da nešto nije u redu s pojačalom. Slabiji A9010 bi to nekako muzikalno zamaskirao. Zvučao je manje jasno dok A9150 otkriva sve. To se najbolje čuje pri jako dinamički komprimiranim (rock) pjesmama poput “Champagne Supernova” pred kraj. A9150 to odradi vrhunski.

Mislim da je to vanserijsko pojačalo u ograničenoj seriji koje nije bilo u planu da ima nasljednika. Dokaz tome je da nema ni velikih review-ova tog pojačala.