Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 27.07.2024., 11:47   #11934
zYpreXa
Registered User

Datum registracije: Sep 2015
Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Čovjek u pravilu kad kupuje bilo kakvu tehnologiju pita mene za savjeta a ja, iako imam vlastito mišljenje i iskustvo, volim čuti i tuđa. Više puta sam se uvjerio da ljudi koji vole filozofirati o zvuku ne čuju razliku između pojačala od 300 i 3000€ pa kako će čuti onu između 500€ i 800€? Razliku u pojačalu od 500€ i 800€ najčešće stvara samo ime proizvođača ili neki feature nebitan za izlazni analogni signal. U prijevodu, često pojačala od 500€ zvuče bolje od onih od 800€, pogotovo kad u priču ubacimo uparivanje s različitim zvučnicima pa nekad na jednima bolje zvuči jedno pojačalo a na drugima drugo, neovisno o cijeni.
Konkretno, što se tiče pojačala koje sam ovdje naveo kao opcije čuo sam Sonyja u kombinaciji s Elac-ima i zvuči odlično. Tradicionalno sam naklonjen Yamahinim pojačalima u nižoj klasi, no tu kombinaciju nisam čuo. Za Denona sam, znajući da je najvjerojatnija opcija zbog cijene koju može dobiti (280€) i jer ispunjava sve njegove zahtjeve, pitao ne bi li mi netko ostavio komentar tipa "ne kupuj to, meni je crknuo nakon mjesec dana".

Kad smo vec u tome cjenovnom rangu, molim preporuku izmedu:
Yamaha A-S501
Yamaha A-S701
Marantz PM6007
zYpreXa je offline   Reply With Quote