View Single Post
Staro 26.07.2024., 10:29   #6322
Garro
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2009
Evo jedna "pohvala" za iKliniku na Fallerovom šetalištu.

Zamijenio sam 8.12.2023. bateriju na 11 Pro s "originalnom Apple baterijom", platio 200 EUR jer su dodatno popravljali FaceID senzor koji je bio u kratkom spoju i dobio uredan račun na kojem nema nigdje napisano trajanje garancije. Mobitel sam koristio par mjeseci prije nego što sam prešao na 13 Pro, a od tada je 11 Pro većinom stajao u ladici i povremeno se koristio za gledanje videa.

Fast forward do prije par dana. Žena mi uzme mobitel iz ladice, stavi ga puniti i nakon što se napunio, krene da upali Youtube. Pritisne ikonu na ekranu, a ekran pod pritiskom prsta pukne u gornjoj lijevoj četvrtini. Dođem doma, pogledam i skužim da se ekran nadigao. Pretpostavka: baterija se napuhala.

Odem jučer u iKliniku, opišem što se dogodilo i kažem svoju pretpostavku, a prodavač za pultom me uvjerava da tamo nije baterija, da se ekran odigao jer je vjerojatno zapeo komadić stakla nakon pada. Kažem da mobitel nije pao i ostavim mobitel na defektaži, čisto da se vidi o čemu je riječ.

Danas me zove serviser, potvrđuje da se baterija napuhala na rubu, vjerojatno uslijed mehaničkog oštećenja od pada. Kakvog pada, kad mobitel nije niti korišten. Uglavnom, htjeli bi da platim 119 EUR novu bateriju i 240 EUR zamjenski ekran. Kažem da je mobitelu mijenjana baterija kod njih s "originalnom Apple baterijom" prije 8 mjeseci, na što dobivam odgovor da je garancija na bateriju 6 mjeseci i da mi ne mogu priznati pod garanciju. Pitam da li mi mogu barem otkupiti mobitel, no ne otkupljuju ništa ispod 12-ica.

Uglavnom, otići ću po mobitel i raskrstiti s iKlinikom zauvijek, jer ovo je već drugi put da nisam zadovoljan s njima (prvi put je bilo kad su mi naplatili 1.000 kn zamjenu stražnjeg stakla koje je puklo unutar mjesec dana, a vidi čuda, originalno staklo i originalno staklo nakon njihovog popravka trajalo je i traje godinama, mobitel u Otterbox maskici uredno se koristi sa svim nedaćama koje korištenje donosi).

Uglavnom, do sada je iKlinika bila moj go-to Apple servis, ali od danas više ne, izbjegavam ih u širokom luku, a potruditi ću se da što više ekipe iz moje okoline učini isto.
Garro je online   Reply With Quote