View Single Post
Staro 25.07.2024., 16:50   #1208
nepalac
Registered User

Datum registracije: Feb 2022
Windowse 7 smo svi instalirali po defaultu i nitko se nije bavio privatnošću niti to dovodio u pitanju.
Pojavom Windowsa 10 su počele priče o telemetriji i pojavila se hrpa anti-spy softvera koji gase stotine nepotrebnih procesa unutar Windowsa koji služe samo za izvlačenje tvojih navika korištenja OS-a i tko zna čega sve ne.
Možeš ti pričati kako to tebi ne smeta ali to su činjenice i Microsoft to radi i ljude treba na to upozoravati.

Znači prvo kad sam instalirao Windowse 10 sam tražio alate da pogasim sve što je vezano za telemetriju, a koliko čitam po netu Windows 11 je još gori po tom pitanju.
Primoran sam koristiti Windowse ali mi ne pada na pamet da ih hvalim, nije da imaš deset alternativa pa biraj.
Koristimo ga jer je nužno zlo i jer su monopolisti pa ne vidim šta bi ja tu trebao isticati kao pozitivno?

To je običan alat koji nam treba ali mu treba uskratiti pristup onome što mu ne treba za rad, a zadiranje u privatnosti i prikupljanje svih mogućih informacija je danas valjda najpoželjnija stavka kod svih big tech kompanija.