View Single Post
Staro 25.07.2024., 10:38   #4309
betruger988
Registered User

betruger988's Avatar

Datum registracije: Jul 2024
Citiraj:
Autor Volume Pregled postova
Ekipa jedno kratko pitanje samo ako netko zna...

Prije 7 dana sam preko webshopa naručia ram i odabra preuzimanje u poslovnici i plaćanje prilikom preuzimanja. Taj ram mi nikako ne radi kako triba i ne mogu ga nikako uštelat da sistem postane stabilan, možda iz razloga šta nije na listi podržanih matične ili koji vrag neman pojma. Ram je ispravan, testirano memtestom al eto meni neće radi u kombinaciji s mojim sistemom.

Zanima me da li u ovom slučaju vridi pravo na povrat robe kupljene priko interneta u roku od 14 dana čak i bez navođenja razloga ako netko zna. Vratia bi ovaj šta sam kupia i uzea jedan koji je jeftiniji. Imam li pravo na takvu zamjenu i povrat para za razliku u cijeni?

Linksu sam posla mail u vezi ovoga i sve u detalje objasnia, ali eto rado pitam i ode da znam kakva su mi prava

Ambalaža je neoštećena i račun imam
Kod kupovine na webshopu kupac ostvaruje pravo na povrat robe unutar 14 dana od preuzimanja, bez navođenja ikakvog razloga i ovo vrijedi i u slučaju kad je roba kupljena na webshopu a preuzimanje je u poslovnici (nebitno gdje je plaćanje, bitno je samo da je ugovor o kupovini sklopljen izvan poslovnih prostorija ili na daljinu).

U praksi, tko ima Links u blizini može provjeriti imaju li traženi artikl na stanju i kupiti ga online, označiti preuzimanje u poslovnici i u pravilu mail o dostupnosti stiže kroz par sati. To je i najbrži način za dobiti nešto a ujedno i ostvariti pravo na vraćanje artikla unutar 14 dana. Brže je jedino otići direktno u poslovnicu i kupiti tamo bez narudžbe.

Kod kupovine u poslovnicu bez narudžbe online prodavač nije dužan uzeti artikl nazad, praksa je da većina prodavača to ipak radi. Ja iskustva sa Linksom nemam oko takvog povratka ali imao sam jedan slučaj gdje sam relativno jeftin artikl (čitač kartica) htio vratiti jer je bio neispravan. Prvo se prodavač čudio da je neispravan, pokušao me uvjeriti da su prodali stotine takvih i nikad reklamaciju nisu imali, na moje inzistiranje dao mi je neke papire koje sam ispunio i artikl vratio ali tu se radilo o reklamaciji, ne o tome da sam se ja predomislio oko kupovine. To je sve trajalo dobra dva tjedna na kraju su mi novac vratili.
Radi se o poslovnici u Sl. Brodu, iskustva koja imam s njima u preko nekoliko kupovina nisu posebno pozitivna, prodavači su malo nervozni i vole se praviti pametni.