Tema: Motori
View Single Post
Staro 25.07.2024., 09:15   #1415
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Izletilo mi ovo neki dan na YT, pa sam se malo prisjetio vj najjačeg moto GP vozača i dobrih starih cvaja i njihovog finog mirisa:

Kako je taj frajer vozio i što je izvodio.

Nego, zapravo me zanima ima li netko nešto od 2T?
125+, meni je uvijek bio san imati RS 250, onu finu sa 80-ak ks (Capirosi ili Biaggi Chesterfield replica...ne sjećam se više), kažu da je to čudo tada bilo nešto najbliže trkaćem motoru, mislim da je razlika bila u suspenziji i naravno u kilaži.
Postoji li danas neki novi 2T normalne cijene?

Nikada nisam imao prilike probat jednu takvu pilu tj najbliže tome sam jednom davno vozio Husqvarnu 250 i moram priznat da je to bilo apsolutno divlje. Svih 6 brzina izvrtiš u valjda 200m...barem sam takav dojam tada imao. Apsolutno divlja i sjećam se da je bila puknuta ručica od prednje kočnice pa nisam imao snage stisnut, a još i mali disk koji je barem tada bio boljka svih cross-eva.

Eh sjećam se i jednog Piaggio Typhona od 50 tj 70cc. Da smiješno, mala skuter krama, ali...gore komplet Pollini Evo, alu cilindar, 1 karika, plus još hrpetina dijelova(variomat, prijenos, dellorto veliki karb...sve osim suspenzije ako se dobro sijećam), baš sve od Pollinijia, čak i onaj njihov odvratno skupi spuh. Ugl taj mališa je bio nevozljiv, sjećam se da kad sam uzeo đir, ako dodaš malo više od pol gasa odmah na zadnji. Čudo jedno kako je išao, nije bilo krajnje, misli da je max išao 100km/h, ali ubrzanje je bilo nenormalno za jedan skut.

Jedino što mi ne fali nikako kod cvaja je fina potrošnja i to što se kvare u raspadaju kao da su od maslaca.