Citiraj:
Autor Mladenxy
Kao da je to nešto nepoznato ili novo. Jednostavno me nije briga ako koriste moje podatke o surfanju kako bi mi nudili proizvode koje me zanimaju, svi to rade i nemam niš protiv toga. Npr. guglam televizore i onda mi se to izbacuje na sve strane, i OK može pomoći...kad kupim guglam neš drugo i više mi ne izbacuje televizore Stvarno se ne opterećujem sa time sve dok su mi podaci novčanih transakcija sigurni. Ako oni zarađuju na tome a meni omogućuju aktivaciju za koji euro i game pass za jeftine novce onda je to ruka ruku mije ili ako gledamo pozitivno zajednički rad na uzajamnu korist
Sve to je sporedno ako imamo dobar i stabilan OS što mu je primarna namjena, do te mjere da je postao dosadno dobar
|
Problem dragi moj Mladene jest taj da se ne zele ograniciti samo na podatke od tvog surfanja nego u njihovom idealnom svijetu zele prikupljati podatke o svemu sto radis na OS-u sto smo vidjeli ponovo iz Recall fijaska. Nije to prvi put da MS tako nesto pokusava progurat a nije ni zadnji. Nije problem koristenje i prodaja tih podataka nego je problem da MS i partneri imaju povijest hakiranja i leakanja podataka krivim ljudima i to je tocka gdje nastane sranje. Naravno - opet nisu jedini al bas zato bi svo to telemetrijsko govno po defaultu trebalo biti opt-in po defaultu. O tome pricam cijelo vrijeme.