View Single Post
Staro 25.07.2024., 05:31   #1186
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Mladenxy Pregled postova
Kao da je to nešto nepoznato ili novo. Jednostavno me nije briga ako koriste moje podatke o surfanju kako bi mi nudili proizvode koje me zanimaju, svi to rade i nemam niš protiv toga. Npr. guglam televizore i onda mi se to izbacuje na sve strane, i OK može pomoći...kad kupim guglam neš drugo i više mi ne izbacuje televizore Stvarno se ne opterećujem sa time sve dok su mi podaci novčanih transakcija sigurni. Ako oni zarađuju na tome a meni omogućuju aktivaciju za koji euro i game pass za jeftine novce onda je to ruka ruku mije ili ako gledamo pozitivno zajednički rad na uzajamnu korist
Sve to je sporedno ako imamo dobar i stabilan OS što mu je primarna namjena, do te mjere da je postao dosadno dobar

Problem dragi moj Mladene jest taj da se ne zele ograniciti samo na podatke od tvog surfanja nego u njihovom idealnom svijetu zele prikupljati podatke o svemu sto radis na OS-u sto smo vidjeli ponovo iz Recall fijaska. Nije to prvi put da MS tako nesto pokusava progurat a nije ni zadnji. Nije problem koristenje i prodaja tih podataka nego je problem da MS i partneri imaju povijest hakiranja i leakanja podataka krivim ljudima i to je tocka gdje nastane sranje. Naravno - opet nisu jedini al bas zato bi svo to telemetrijsko govno po defaultu trebalo biti opt-in po defaultu. O tome pricam cijelo vrijeme.