Citiraj:
Autor tomek@vz
NAS = Storage. Sve iznad toga je po meni Server. Za storage ti je dosta dual core Celeron. Za Server - nije 
|
Tako je
Citiraj:
Autor jp_rv
ma na nečemu sam mjerio ubi me sad, imam onaj vatmetar za u zid.
sjećam se da je razlika bila zanemariva sa jellyifin encode-om. cpu je u to vrijeme bio na 0% ili gotovo na nuli.
možda ovisi o tome šta u šta enkodiram?
|
Moguće da ovisi.
Testirao sam 4K HEVC (SDR) na FHD H264.
Samo je 7100 CPU bar duplo jači od 4105, a i HD630 ima osjetno više taktove od HD600 kod mene. Ne vjerujem da je grafa toliko jača u transcodingu da niti ne osjeti.
Novije generacije iGPU (Xe, 12th gen nadalje) imaju i neki low power mode, imam jednu takvu kantu doma, ali nisam testirao detaljnije jer traži da se učitaju 2 firmware bloba da to proradi, barem pod linuxom.
Nekako sam namjestio klijente (androidi, LG TV, firestick,...) da niti jednome ne treba trans pa niti ne razmišljam više o tome.
Kako Nikky veli, stare 4th gen kantice se skoro pa dijele badava, za čisti NAS može poslužiti, a razlika u nabavnoj cijeni se prebije na potrošnji struje kroz više godina.
OK, bude u idle 30W, a ne 15, ali treba baciti kalkulaciju na stol koliko je to razlike u cijeni i za koliko godina se otplati noviji CPU

Trenutno me muči što Jellyfin ne zna raditi s titlovima na nekim klijentima, recimo android TV (firestick npr.)... kad uključim titlove JF skenira cijeli file što traje neko vrijeme čak i na SATA SSD storageu. Obični tekstualni tilovi (srt i sl.). Developer nemaju interesa da to poprave. Slično je i Plexom. Ne znam kojega sam testirao, ima neki plugin da izvuče unaprijed titlove što je u teoriji ok, ali u praksi grozno izvedeno: ako film ima 15GB i unutra 20 titlova, JF će čitati 20x file od početka do kraja da izvadi titlove