Htio sam i ja isprva jeftino umreziti tri kata kuce, pa na kraju shvatio da nema od toga kruha - s tim da ja imam 200/100mbps net, ali htio sam imati lokalne brzine cim blize gigabitu. Na kraju zavukao ruku u dzep i probusio betonske ploce za centralne kablove te pospajao ap-ove zicom.
Trenutno vrtim:
Na drugom katu gdje zivim imam stropne ap-ove eap653 dva komada, bez beda drze ~800/800 lokalno u prostorijama koje su mi od interesa.
Dobacuju i kat ispod bez beda i brzine su taman za turiste - lokalno ide parsto mbps, nije puno, ali dosta za limitirani net od 100mbps koliko im pustam. Dogodine kad se malo skockam i skuzim sto bit, tu cu staviti jos par ap-ova, ali u mesh, bez zica. Cisto da elimiram rupe u pokrivenosti.
Na prizemlju vise nemam tako dobar signal od 2. kata, ali tu mi je bas low priority lokacija. Imam random asus-a u repeater modu i on uspijeva drzati 50ak mbps wifi backhaul link (nemam pojma kako) i to je dosta za cijelo prizemlje i terasu, da se moze surfati itd.
Ne pitaj za cijenu. Wifi je zlo. Pogotovo ako mislis ganjati gigabit iza par zidova. Doslovno je koliko para toliko muzike :/