Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 19.07.2024., 10:44   #4730
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Losa klima:
- Ide precesto u defrost kod grijanja,
- Bucna unutarnja jedinica, tj ventilator koji nema neke quiet opcije,
- Lose moduliranje kod grijanja, precesto paljenje/gasenje kompresora kod grijanja (mislim da kod hladjenja vecina bolje radi taj posao). Primjer kojeg imam doma, GMV2 se zna tako paliti/gasiti kod grijanja svako ajmo reci pola sata kod grijanja pa se cuje moment kada se kompresor "zavrti". GMV3 radi non stop, samo valjda spusta snagu kad dostigne temp grijanja.
- Lose ili nemoguce nastimati temperaturu hladjenja da ti ne bude prevruce ili prehladno. Neke traze stalno pimplanje po temperaturi jer im je valjda unutarnji senzor temp. neprecizan ili su lose slozene za odrzavanje temperature ili lose moduliraju pa kompresor stalno radi jace... Ovaj problem se da iskompenzirati koristenjem quiet moda gdje vent najsporije puse i eventualno malo orvoriti vrata ako i dalje previse hladi, pa ga nekako nastimati. Jedna Midea mi je popila zivce s tim. Na 25 ledi ko hladnjaca stogod radio. Na 26 hladi 10min pa prestane pola sata. I pocne mi glava kuhati. Jednostavno kao da radi 0% ili 50+% Nema moduliranja izmedju toga.
- Losa izrada, pucketanje i vibriranje plastika (ali intenzivno i stalno, ne ono ponekad kad je upalis)
- Los daljinski kojeg moras uperiti u klimu (uzeti ga sa zida/stalka, uperiti, vratiti na stalak). Nekako mislim i nadam se da su takvi daljinci stvar proslosti.
- Losija izrada vanjske jedinice i buka jedinice koja se prenosi unutra. Imao sam taj problem na obje GMV2. Limovi vanjske jedinice su malo zijevali i trebalo ih je malo fiksirati. Zamisli da ti klima stoji na 10+m visine i nemas lagan pristup kucistu - kad bi to napravio, nikad. Trpio bi zujanje do prvog servisa. GMV3 vanjska je zato slozena ko tenk.

Vecinu toga ne mozes ni provjeriti prije kupovine, i to je malo sranje...