View Single Post
Staro 18.07.2024., 13:28   #3016
zwer
crnjo
Moj komp

zwer's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
Autor Dorian M. Pregled postova
U teoriji, da li bi 5G ruter imao bolje brzine interneta od 4G rutera na 4G mreži?

Da li je to netko isprobao u praksi?
Da, u praksi osim ako namjeravas kod svakog usporenja rucno pecat toranj po toranj i provodit sate finetuneajuci settingse (ne pada mi napamet) - oba routera su pusiona.

Jednom kad se turisti nakace, ne pomaze ti ni point blank udaljenost do tornja, isprobano. Doslovno sam sa 30 metara udaljenosti izmjerio 6.5megabita na 5g. Isti taj mobitel mjeri 450megabita u 4 i 5 mjesecu, sa 3.5km udaljenosti.

Imas moju recenziju negdje po threadu od prosle godine - kupio router za skoro 300 eura, pusiona internet vecinu ljeta (na Ugljanu sam od kad skola zavrsi do kad skola pocme). A u periodu od 21.07 - 15.08. - jedva radi tokom dana.

Evo sad je Starlink vec mjesec dana u pogonu... spica sezone lagano krece - 140-180 mbita prosjek, kako koji dan. Nikakvih usporenja, disconnectao me samo 1x do sad da sam primjetio (i jos 4x kad je nestalo struje ).

Update:
- ko za onu stvar - testirao nesto... Bonbon, 5G, pun signal - Fast.com kaze: 3.1 mbit
- s druge strane - Starlink, vedro - fast.com kaze 137 mbit (klinci gledaju netflix sobu do)

Zadnje izmijenjeno od: zwer. 18.07.2024. u 15:39.
zwer je offline   Reply With Quote