Yup, postavke pamti. Sad sam bio bateriju promijenio i ostavio comp cca 45 min izgasen na napajanju, ista stvar.
Resetirao sam bios, sad mi ostaje gasenje pola sata il duze i pokusaj boota. Nije da imam neke extra opcije u biosu, nema OC ni nista da ga muci. Inace je comp stabilan. Al ovo na bootu me cudi.
Edit:
Ni reset biosa nije pomogao. Updateao bios i usrao stvar, jer gigabyte napravi bios da kad updateas vise nemozes bootat sa m2 u compu... bravo. Vratio stari bios jedva.
Edit 2: Nasao stari SSD koji je m2 zamjenio, isti windowsi na njemu, makao m2 i comp hard izgasen 1h, boota iz prve i u win, iskljucio iz zida 2h, boota iz prve u win. Gigabyte luduje sa m2 ocito, jer biosi navodno to popravljaju tako da ne boota sa m2 nikako. Il kasnije verzije biosa za koje moram flashat ko zna sta i tek onda f31-f40-f41-f50-f64 verzije pa hoce-nece radit.
(1. If you are using Q-Flash Utility to update BIOS, make sure you have updated BIOS to F31 before F40.
2. Before update BIOS to F40, you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR compatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU.)
A koliko sam citao, ovaj EC FW update je nekima brickao plocu, tako da ruski rulet mi nije nesto napet. Ben ti dan kad sam gigabyte uzeo....