premium paket 1/500
na 2,4 brzina 20-40,
na 5 je 400-500 naravno da je ac,
s time da rapidno pada sa udaljenošću od routera u metrima,
zaštita mu je wpa 2 što je poprilično nesigurna zaštita, od wpa 3 ni traga,
router ima određeni lag od sekunde dvije, bez obzira na postavljanje googleovih dns osobito osjetljivo na strimovima, youtube netflix i co. sve kreće sekundu dvije kasnije,
dobra strana je da ne puca, buferiranje sam u ovih 24h samo jednom doživio na youtubeu, znaći linija je ok,slabija točka je očito router,
wifi je najmanji problem jer njega sam sa riješio sa svojim tp-linkom,
lag ne mogu riješiti u sadašnjoj konfiguraciji, bridge još nisam probao,
u usporedbi sa speedport (tcom), iskratel u92 (A1) i sada nokia G-2425G-A što sam imao u zadnjih 5 godina sa istim brzinama u načinu rada su svi podjednaki, iskratel je jedini ax ruter pa samim time i bolji wifi lagovi su bili na sva tri operatera pucanja nije bilo ni kod
jednoga,
jedina razlika je bila ont na prva 2 routera / operatera pa izbacivanje njihovih routera iz sistema i samim time rješavanje svih problema, ovdje bar za sada ne mogu,
bridge mi na t-comu (na a1 nije bio moguć) nije baš donio previše radosti pa s toga nisam ni probao,
a sad pozitiva televizija radi pa rekao bih savršeno na 2 boxa (preko wi-fi-a), slika bi mogla biti bolja ali nije loša vjerojatno je do kompresije koju koriste, ali sve drugo je vrhunsko što se tiče televizije su bar za mene boj 1. unatoč tome što sam i na t-comu i na a1 imao recivere,
firmware na routeru ipak nije toliko zaključan koliko je na prva dva (t-com/a1) ima neke opcije malo je kompliciran,
za neke stvari treba među korake uključiti otvaranje portova mora se prvo dmz uključiti da bi radilo nasreću router nije u upotrebi jedino kod nas pa ima uputa na youtubeu,
trenutno sam li-la sa zadovoljan / nezadovoljan roter vjerojatno je osim wi-fia najbolja starna opcija od sva tri operatera,
s time da na prva 2 se se moglo izbaciti njihovi routeri ovdje ne mogu,
ono što me trenutno zanima, kakva su iskustva sa bridgeom i dali je za 2gb brzinu bolji router od ovoga?