Tema: Automobili
View Single Post
Staro 17.07.2024., 10:07   #74464
xlr
49%winner
Moj komp

xlr's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Folije su polarizirale svjetlo pa u vožnji nisam smio imati polarizirajuće cvikere za sunce jer je to imalo zanimljiv efekt

U kišna jutra bi se hvatala magla na te folije. Stakla bi bila doslovno mokra. Potrošio bi paket maramica dok bi to obrisao.
Ovo sa polariziranim naocalama sam i ja primjetio, ali samo u specificnim uvjetima, kad je neko jako sunce pod odredjenim kutem. Lagani purple haze i valovi na staklima, srecom nista sto bi me omelo u voznji.

Magljenje iznutra nisam imao. Sta samo ta stakla su rosila, ne ostala ili sajba? Magljenje hladnog auta iznutra mi zvuci kao da klapne ventilacije nisu zatvorene kada je auto ugasen i onda ulazi vanjski/vlazni zrak u auto u vecoj mjeri nego inace.

Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Jel može koja slika kako to izgleda u stvarnosti?
Imamo na Tiguanu zatamnjena stakla, ali svejedno ne pomaže.
Činilo mi se malo puno 100 € dati za sjenila kada sam gledao u witcharu
Da, ja sam isto par godina gledao i odustajao od te ideje... I onda je doslo dijete. Proslo ljeto smo prezivili, ovo se nismo htjeli zezati.

Evo par slika usporedbe. Tesko je docarati razinu svjetla u kabini, ali osjeti se razlika. Folije su inace nekog srednjeg zatamnjenja, nisu pretamne. Definitivno tamnije od standardno toniranih stakala. Efekt je isti i na zadnjoj sajbi, nisam fotkao.

https://imgur.com/a/Qci62Df

Ako nekoga zanimaju ta sjenila za pezo 308 prva generacija hatchback, javite se na pm. Meni su sad visak, a imam ih mjesec dana.