View Single Post
Staro 16.07.2024., 18:56   #9883
Marko :)
Registered User

Datum registracije: Feb 2016
Citiraj:
Autor dakky Pregled postova
Iako ih ja ne snimam, vidim 2 moguća objašnjenja: prvo, kad zoveš SZK, ionako si obavješten da razgovor može biti sniman, odnosno snima se (svi se snimaju) pa ako i ti snimaš, nije nelegalno. Naprotiv, možeš to kasnije iskoristiti ako baš bude nešto kontra dogovora.

A drugo, da možeš preslušati što si se dogovorio s nekim.. umjesto da zapisuješ svaki dogovor na papir, ovako imaš podsjetnik.
Oni su tebe obavijestili da oni snimaju razgovor, ti si u tom slučaju isto tako dužan obavijestiti njih i da ti snimaš razgovor. Inače je snimanje s tvoje strane ilegalno.
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Meni je jedanput neki lik prijetio preko telefona, od tada, vec godinama unazad, svaki telefonski razgovor mi se snima, automatizmom
Sve pet, ali ovdje ima jedan problem. Čak i ako ti netko opet prijeti preko telefona i ti ga ideš tužit ili kazneno goniti, te priložiš snimku poziva, ti si taj kojeg će kazneno goniti, a ne on.

Kazneni zakon, članak 143., stavak 1.: "Tko neovlašteno zvučno snimi nejavno izgovorene riječi drugoga ili tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje nejavno izgovorene riječi drugoga koje mu nisu namijenjene, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine."
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Sto zakonski ne smijes i kao takvo nemozes koristiti na sudu osim ako osoba s kojom telefoniras zna da se snima.
Ne samo to nego ga se čak zbog toga može i kazneno goniti.
Upravo tako. Jednostavno nema smisla snimati razgovore jer ih ne možeš iskoristiti baš za ništa osim za svoju osobnu uporabu.

Zadnje izmijenjeno od: Marko :). 16.07.2024. u 19:04.
Marko :) je offline   Reply With Quote