View Single Post
Staro 15.07.2024., 11:47   #157
dakky
Uptime freak
Moj komp

dakky's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Čuj, M.2 slotovi su mi puni tako da sam ograničen na SATA3 brzinu, pa nema neke logike uzimati SSD koji ide preko 1 GB/s kad sučelje ne dopušta više od 530-550MB/s.

Disk kakav trebam je doslovno disk za storage nebitnih stvari... uglavnom su to stvari koje jednom kopiraš i više nikad, tipa muzika. Dalje, osim toga, disk služi kao "temporary" odnosno mjesto za kopirati nešto i zaboraviti na to ili odmah iskoristiti (npr. kao destinacija za transkodiranje videa) .. uglavnom te video datoteke i ostanu na tom disku, jer sam pre lijen brisati.

Kopiranje će trebati odraditi jednom... vratiti sve što je bilo na Toshibi koja je vrisnula, ali sam uspio izvući sve što je trebalo... poslje toga disk će se pomalo puniti glupostima.

Sad kad sam pojasio use case, jesi i dalje za HDD ili SSD?

Ostatak konfe što se diskovlja tiče...
M.2 Samsung 970EVO 250 GB je sistemski već godinama, ne da mi se klonirati na brži/noviji.
M.2 WD Black SN850 1 TB je za igre

SATA3 600:
1x Samsung 850 EVO + 1x OCZ VERTEX4 su u softverskom RAID0 polju za page file i virtualke koje se jako rijetko pale

+ još jedan 1x Samsung 850 EVO 250 GB SATA3.

S obzirom da je cijela konfa orijentirana igranju (iako se vrlo malo igram), ne čudi ovakav setup. Treba eto još samo jedan disk za puniti stvarima
dakky je offline   Reply With Quote