View Single Post
Staro 13.07.2024., 22:21   #484
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Neznam gdje si u kojem dijelu grad ali kod mene na "selu" malo dalje od tebe neki dan u uticnici 185-180V, UPSovi poludili sve pisti. Onda jucer oko 22.30 nestade struje u ulici 10ak kuca nema ostali imaju (svi smo vecinom na monofaznim prikljucima). Popravili su oko ponoci (kazu iskocila neka sklopka/premosnica 100m dalje od mene).

Danas popodne mi opet iskoci osigurac/nestade struje.

Uglanvom pratim vec 5-6 dana je rmi UPSovi jako skljocaju/poneka di zapiste.
Ujutro preko tjedna imam na dolazu 220-225V, popodne to padne na 202-208V a navecer kad svi dodju kuci je 190-195V (neki dan je cak palo na 185V i UPS je zakljucio da je nestalo struje ).

Uglavnom danas sam prijavio kvar i ekipa je brzo dosla (svaka cas HEPovcima, dosli su sa korpom dovjica u roku od 40 minuta) i pregledlai kod mene u ormaricu, u kuci i na banderi te izmjerili da vec na bandeir je faza slabija pa su me prebacili a drugu fazu/klemu na banderi koja ima 12-14V vise na mjerenju od ove gdje sma prvotno bio spojen.
Uglavnom oni to zovu "nesimetrija" a po seljacki ispada da kad spajaju kuce negledaju bas koliko je na jednoj kolko na drugoj a kolko na trecoj fazi i onda se zna dogodit da na jednoj ima 6 kuca a na drugoj 3 a na trecoj nijendu i slicno..

A ovih dana svi deru klime na jako te sve vise ljudi ima klime i eto ocito ce to postati sve veci problem.

Sad sam na 210-212 V u peaku na toj drugoj fazi a sinoc je bilo 195-198V na prijasnjoj.

Evo ima nekih 5-6h kako su decki otisli i za sad je OK, UPSovi su isto sretni (ne skljocaju svako malo).

Tako da pazite se ljudi, ako imate kako/i s cime probajte premjerit na uticnicama ili na osiguracima/limitatoru kolko stvanro struje vam dolazi u kucu/stan.
Ove cifre od 180V-190V su stvarno lose/pogubne za elektorniku .

Meni su osiguraci cvrcali iz kutije kad je bilo preteceno (danas je prestalo nema vise zvukova iz kutije sa osiguracima).