View Single Post
Staro 12.07.2024., 12:10   #1
shamtam
Registered User

shamtam's Avatar

Datum registracije: Jun 2019
Question Backup plan - Synesis i knjigovođe :)

Imam jednu situaciju koju znam kako riješiti - u teoriji - ali nisam ustvari nikada to praktično proveo, a vjerujem da tu netko zna

Dakle, frend je knjigovođa i radi u Synesisu. Radi trenutno na PC kompu kojeg želi zamijeniti laptopom i posložiti backup proces. Trenutno backup izgleda tako da unutar Synesisa "arhivira" knjige i spremi ih negdje, ali obzirom da Synesis koristi Access bazu, možda bi to moglo malo bolje.

Htio bih složiti da mu je sve na laptopu i da se jednom dnevno vrti backup koji će sve bitno pospremiti na PC kantu.
Obzirom na veličinu tih Access baza s kojima radi (sve skupa se broji u 100-njakMB), mislim da nema potrebe za inkrementalnim backupima, nego bih radio full backup i svaki dan spremao u svoj folder.
Taj backup bi trebao biti automatski, bez da user nešto mora misliti na pokretanje toga.

Tu mi se zapravo postavilo nekoliko pitanja:
  1. Prvi korak je preseliti sve sa PC-a na laptop - napravio bih image diska sa PC-a i preselio to na laptop. Hoće li u tom slučaju trebati nova licenca za Win/Office? Na starom PC-u licenca neće biti bitna, ali na laptopu bi trebalo sve biti po PS-u i nisam siguran treba li onda nova licenca ili ne
  2. Drugi korak - koji takav backup alat koristiti? Znam za FreeFileSync, ali nisam siguran jel podržava full backup ili samo radi inkremente. Također, treba se pokretati ručno.
  3. Treći korak - na PC-u složiti sharani folder koji će služiti kao spremište svih backupa i to upogoniti.

Jesam li što propustio, ima li ovaj plan nekakvih rupa, začkoljica? Ima li netko kakav prijedlog kako poboljšati sve to ako se može?
shamtam je offline   Reply With Quote