View Single Post
Staro 11.07.2024., 14:30   #555
Matta
El Mattador
Moj komp

Matta's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Svjestan sam mana Mikrotik wi-fi segmenta, možda bi bio sretniji sa ubiquiti-em, (mada ni tamo ne cvjetaju ruže, samo otiđite na njihov forum).
Kod mene je svih 40 uređaja (router, switchevi, APovi) - Mikrotik. Opslužuju 20-400 korisnika istovremeno (većinom mobilni uređaji), na tri lokacije spojene međusobno PtP-om.
Zašto ?
1. Spojim se preko winboxa ili telneta odakle god želim, ne radi se u nepreglednom i sporom web sučelju, bilo kakve preinake se mogu odraditi brzo.
2. Podrška - kakav god bio finalni proizvod, činjenica da možeš komunicirati direktno sa Mikrotik zaposlenicima, odnosno onima koji stvarno znaju šta rade, je fenomenalna.
3. Kad se sve namjesti i ako radi, možeš zaboraviti da uređaj postoji.

Sa dužnim štovanjem, TP-Link (consumer segment), D-Link, Nedis, itd. ne mogu u istu rečenicu sa MT-om.
Od ubiquiti-a sam nekad davno imao samo Bullet M2 HP. Prvi crknuo nakon pola godine, drugi radio ali nikad nisam bio zadovoljan istim, pogotovo konfiguriranjem preko web sučelja. Kao što rekoh, odite na njihov forum, kukanje žešće. No, ubiquiti je i više user-friendly od Mikrotika gdje, ako ne znaš pravilno iskonfigurirati, imaš probleme i gdje ih ne bi trebao imati.