Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 11.07.2024., 10:34   #4622
geronimo_2
Premium
Moj komp

geronimo_2's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
@prileee, prozor stalno otvoren i klima nakurena ? to je u najmanju ruku genocid protiv majke zemlje, a bogami i za tvoj novcanik IMO.
to je najgora nocna mora ljudi koji iznajmljuju turistima. ono kad ti dode tukac koji otvori sirom sve, nakuri klime na 18c i kuka stalno kako mu je vruce .

dry mode je dobar za koristit po zimi kad udari juzina teska. za spustit vlagu na izdrzljivih/zdravih 50-55%. naravno grijanje mora radit inace bude hladno jer dry hladi isto ko i cool. iskreno jos uvjek ne kuzim u cem je stos i zarlika dry/cool. valjda u necem je kad su odvojeni modovi.

sto se tice ovih klima sto imaju tu opciju da razbijaju strujanje za ljude kojima to smeta, kao meni, i to jako, imate ovo:

https://www.aliexpress.com/item/1005006955102044.html

klime koje imaju to u sebi, rekao mi serviser neki dan, isti model kosta i po 300e vise, znaci totalna nebuloza i guljenje ovaca.
ovo mozda izgleda nekima ruzno, ali evo od neki dan to imam stavljeno i preporodio sam se .

prenosnu klimu nebi nikome preporucio. skupo, a goli k. bucno, jadno, skupo i jos zagrijava prostor bar malo i naravno potrebno ispuh rjesiti. neznam kakve su trenutno cijene klima, ali se sjecam od pred god-dve, unutarnja po 2500-3000kn, a split najeftiniji 3000kn+. za mene no brainer.

i to racunanje klime za prostor je pretjerano. to stoji za ljude koji vole 20c u prostoru pa da klima moze to odraditi. mi palimo klimu po ljeti kad temp na raste u dnevnom iznad 27c i palimo je na 26-27c. sasvim ugodno kad skine vlagu. klima je 3.5kW inverter na prostor od valjda preko 50m2. uopce se ne muci (neki jadni samsung stavljen prosle godine; vanjska jedinica ko kutija cipela lol). stara electrolux mi je imala pokazivac na kojoj snazi je u istim uvjetima i nikad nije radila na preko 50-70% snage. nikad prezaljena. komad klime, vanjska ogromna. radila ko puska valjda prek 15g. takve vise ne rade ja mislim.

Zadnje izmijenjeno od: geronimo_2. 11.07.2024. u 10:42.
geronimo_2 je offline   Reply With Quote