View Single Post
Staro 10.07.2024., 17:56   #268
medo
#erase startup-config
Moj komp

medo's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Moje iskustvo sa sastancima je takvo da ljudi koji vole sastanke vole sastanke, a ne raditi nešto konkretno nakon sastanka (kao npr. vođenje bilješki). Kada me upetljaju u sastanak u pravilu nakon istog imam za odraditi najmanje pola sata konkretnih stvari. Dok su svi ostalo sudionici već debelo u nekom drugom sastanku

Iskustvo mi je i takvo da ljudi tijekom sastanka laprdaju takve gluposti da treba barem pola toga ignorirati. Kako će recall prepoznati što je bitno a što nije, to je upitno. Mislim da tzv. AI ne smije biti zamjena za korištenje mozga. Niti smatram da to može biti, nego mi se čini da idemo u tom smjeru da će se sve one stvari koje se rade bez razumijevanja sada raditi još efikasnije pa kada netko pita "gdje je dokumentacija" boilerplate odgovor bude "pitaj recall"

Moje iskustvo je da sastanak sazivaju ljudi koji uglavnom nemaju pojma kako nešto napraviti pa traže mišljenja drugih najčešće onih ispod sebe. Bejsikli traže da im kažeš kako da rade svoj posao. Sastanak je diverzija.

Najbolji dokaz tome je da budu super pissed off kada "ne iznosiš ideje" ili "ne sudjeluješ aktivno"... a svi znamo što i kako treba... osim onih koji ne znaju

Tu gdje sada radim nisam imao niti jedan sastanak sa svojim šefovima. Svi smo dovoljno iskusni i tehnički potkovani pa nam to očito ne treba. Brzo se dogovorimo.

Ono za Chrome nije nikakva novost. Tko je ikada pogledao tcpdump, proxy ili firewall za vrijeme surfanja Chromeom to već odavno zna.